Ontwikkeling Blu-ray en HD-DVD stilgelegd?

Volgens DigiTimes is de ontwikkeling van HD-DVD en Blu-Ray drives tijdelijk stilgelegd. De reden daarvoor is simpel: er is namelijk een tekort aan een bepaald onderdeel, blauwe laser diodes om precies te zijn. De productie van dit onderdeel zal dus flink omhoog moeten worden geschroefd als Microsoft en Sony hun plannen nog op tijd af willen krijgen.

Voor beide bedrijven is dit een flinke tegenslag. Als Microsoft wat later is met de HD-DVD drives zal dat niet zo veel uitmaken. Voor Sony is het echter van zeer groot belang dat er zo snel mogelijk genoeg onderdelen komen, omdat ze anders de PS3 zullen moeten uitstellen. Hierdoor moet het bedrijf maatregelen ondernemen. Voorlopig legt Sony de ontwikkeling van de losse Blu-ray drives stil zodat alle blauwe laser diodes naar de Blu-ray drives van de PS3 gaan.

Volgens DigiTimes zijn Pioneer en Plextor de enige bedrijven die zich momenteel aan hun beloftes kunnen houden. Toshiba verwacht dat er tegen september wel weer de nodige voorraad is om zo verder te gaan met de ontwikkeling van HD-DVD drives en denkt dat dat genoeg zal zijn om te voldoen aan de vraag op de markt. Nichia, Sharp en Sanyo zijn de enige bedrijven die nog blauwe laser diodes leveren aan OEM’s (Original Equipment Manufacturer). Volgens analisten zal dit probleem zich aanhouden tot 2007.

  1.   
    ChielB's avatar

    Denk dat het wel los zal lopen. Om meteen over een uitstel van de PS3 te speculeren gaat volgens mij wel wat ver.
    En ach, anders sturen ze je toch zo’n blauwe laser diode later per post na met een plaksetje ofzo… 😛 8)

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja last het maar vind je het gek als zoveel bedrijven ze ineens gaan inkopen en ze net uit zijn 😛