Microsoft openbaart XNA Game Studio Express beta

Microsoft heeft aangekondigd dat de bèta-versie van XNA Game Studio Express vanaf nu gratis te downloaden is. De XNA-gebaseerde ontwikkelingsomgeving voor Windows XP, Vista en de Xbox360, is een afgeleid product van Visual C# Express 2005 en is speciaal op maat gemaakt voor het ontwikkelen van multi-platform games. Het spel “Spacewar” wordt meegeleverd als voorbeeld voor alle creatieve ontwikkelaars in spé.

De XNA tools komen in twee varianten: de simpele versie XNA Game Studio Express en de ingewikkelde versie XNA Game Studio Professional. Iedereen kan de beta van XNA Game Studio Express vanaf 30 augustus gratis downloaden en de hele versie zal eind dit jaar ook gratis te downloaden zijn. Het maken van games voor de PC zal geheel gratis zijn, maar zodra je de games op de Xbox 360 wilt laten komen moet je 99 dollar per jaar betalen waarbij je lid wordt van Microsoft’s Creators Club. Op deze manier kan iedereen jouw games downloaden vanaf Xbox Live Marketplace.

XNA Game Studio Professional zal in de lente van 2007 pas uitkomen. Met de Professional versie kun je de games zelfs verkopen. Deze versie zal meer mogelijkheden hebben voor het professioneel ontwikkelen van games, maar zal dan ook een stuk duurder zijn. Volgens Scott Henson, director van Platform Strategy in de Microsoft Game Developer Group, zullen er talloze mogelijkheden zijn om de zelfgemaakte games te kunnen verkopen, maar dat hierover nog geen duidelijke beslissingen zijn genomen.

Met deze game development toolkits wordt het dus voor iedereen mogelijk om games te ontwerpen. Er zullen natuurlijk veel innovatieve ideeën verschijnen, evenals zeer slechte creaties, maar wat Henson ook nog mee wilde geven is dat alle ontwikkelaars, dus ook Microsoft Game Studios, klein zijn begonnen en later groot zijn uitgegroeid.

De bèta-versie is op deze website te downloaden.

  1.   
    vlekkie's avatar

    ik ga dit zekerzz doen maar ik ga misschien verkopen op www.spuerders.nl of ik ga ze wegeven aan mensen die geen spellen kunnen kopen dat zou ik het liefste doen

  2.   
    Pepperonie's avatar

    Ik ga er ook ff naar kijken