Je dagelijkse behoefte geweld in nieuwe trailer Killzone Liberation

Killzone op de PlayStation 2 is misschien wel één van de betere shooters, maar de beperkte bewegingsvrijheid en houtige gameplay maken het toch geen topper. Guerilla hoopt met Killzone Liberations op de PSP een shooter neer te zetten die écht goed zal zijn en waarvan niet achteraf gezegd kan worden dat het bij gebrek aan beter toch wel een goede game is. Of Killzone het op de PSP beter zal gaan doen dan op de PS2 is nog maar afwachten, maar de trailer van vandaag ziet er in ieder geval zeker niet verkeerd uit…

Killzone Liberation zal een Killzone-spel worden voor de PSP, maar echter geen first-person shooter. De game is namelijk een actiespel dat gespeeld wordt uit een isometrisch perspectief, zoals bijvoorbeeld Metal Gear Solid dat heeft. Het is dus geen derdepersoons camera die je zelf kan bewegen, maar een camerapunt dat per gebied vaststaat, waardoor je altijd een goed overzicht op de situatie hebt.
In Killzone Liberation speel je Templar, waarmee je ook al in het eerste deel hebt gespeeld. Je moet verschillende krijgsgevangenen achter de vijandelijke linies bevrijden. Deze vijanden zijn natuurlijk weer de Helghast.
Net zoals in Metal Gear Solid zal de nadruk liggen op stealth, jezelf verstoppen en daarbij het goed gebruik maken van de omgeving. Killzone Liberation krijgt nieuwe moves, nieuwe wapens en nieuwe mogelijkheden.

De nieuwe trailer van dit spel ishier te downloaden en is een kleine 15MB groot.

Naast Killzone Liberation is Guerilla ook bezig met een Killzonespel voor de PlayStation 3. Deze moet tegelijk met de launch uitkomen. Killzone: Liberation komt, zoals gezegd, in het vierde kwartaal (oktober, november, december) van 2006 uit.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren