Unreal Tournament 2007 eerst naar de PC, dan de PlayStation 3

Unreal Tournament 2007 zal gaan verschijnen voor de PC en PlayStation 3. Daarnaast waren er de afgelopen maand ook geruchten dat de game voor de Xbox 360 ging verschijnen, maar daar horen we de laatste tijd niet meer zoveel van. Wel hebben we nu vernomen dat de game als eerste op de PC zal gaan verschijnen, waarna de PlayStation 3-versie een paar maanden later zal volgen. Of dit om marketingtechnische redenen is gedaan of dat Epic zich eerst wil toeleggen op de PC, om daarna prioriteit te geven aan de PS3 is niet bekend. Wel zullen beide versies nog gewoon in 2007 verschijnen.

Unreal Tournament 2007 zal een compleet nieuwe Unreal Tournament gaan worden, dat zelfs een grotere sprong zal zijn tussen de originele Unreal Tournament en de 2003 en 2004-versies. Epic vindt dat Unreal Tournament 2004 helemaal niet zo goed is als het had kunnen zijn, iets wat hardcore fans beamen. Het ontwerpproces verloopt ook anders dan voorheen: op dit moment staat de game letterlijk in de stijgers en is er nog vrijwel geen texture of fatsoenlijk vormgegeven object te vinden. Epic wil eerst zeker zijn van de gameplay en dan pas wordt alles (grafisch) mooi gemaakt. Dat is ook hander in verband met de gebruikte Unreal 3-engine, die een hele hoge polygoncount kent en dat zorgt ervoor dat het ontwerpen van objecten langer duurt. Één van die nieuwe gameplayelementen is de Conquest-spelsoort, die waarschijnlijk als vervanger gaat dienen voor Assault, met ‘maps zo groot als 3 Onslaught-maps, missiedoelen die op Assault lijken en miniem resource management’.

Unreal Tournament 2007 komt in het tweede halfjaar van 2007 uit voor de PC. Enkele maanden later volgt de PlayStation 3-versie, vermoedelijk rond de kerstperiode.

  1.   
    geraldrealgamer's avatar

    wil hem denk ik tog op de pc spele

  2.   
    ChielB's avatar

    Een shooter gaat het fijnst met muis/toetsenbord, dus PC voldoet prima. 8)

  3.   
    Daodan's avatar

    Wat, kerst 2007? nee jong..

    nogmaals, UT2007 voor PC is bevestigd voor het 1ste halfjaar van 2007 (januari-juni, zoals et er nu uitziet zou het zeker voor juni moeten kunnen lukken).. njaa, PS3 dan een 3 maanden later. Maar kerst 2007 ligt wel erg ver weg. 😛

  4.   
    J-Loco's avatar

    Deze game komt niet op de 360 he?

  5.   
    Copyc@t's avatar

    Noppe en ik kan gewoon een muis en toestenbord aan mn PS3 aansluiten hoor…geen gerommel met systeem eisen …plug and play 😉

  6.   
    snowbob's avatar

    op de pc spelen shooters beter, vooral UT, is egt een ADHD spel

    @ Copyc@t

    WOW heb je nu al een PS3? d8 ut niet!