Multiplayer op Halo 2 screenshots

Bungie en Microsoft hebben screenshots vrijgegeven van Halo 2 voor de PC. De game ziet er natuurlijk hetzelfde uit, ware het niet dat de framerate hoger ligt, de resolutie hoger is en het allemaal iets ie opgepoetst. Halo 2 op de PC is natuurlijk dikke mosterd na de maaltijd, aangezien 80% van de gamers deze game al op de Xbox heeft gespeeld. Ware het niet dat het wel lekkere mosterd is…

[SCREENSHOTS]

Onlangs werd de min of meer verwachte PC-versie van Halo 2 aangekondigd. Het enige echt bekende feit, en grote verrassing, destijds was, dat Halo 2 PC alleen op Windows Vista te spelen zal zijn.

Een quote uit het bericht, te weten Halo 2 voor de PC zal vrijwel identiek zijn aan de Xbox-versie, wordt nu echter enigszins ontkracht: de PC-editie zal niet helemaal gelijk zijn aan de Xbox-versie. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Geen mogelijkheid om tegen Xbox (360)-spelers te spelen. Niet geheel onverwacht, ondanks dat Windows Vista het mogelijk zou maken. Het verschil in besturing en ervaring – Xbox-spelers hebben al heel lang kunnen oefenen – is gewoon te groot, aldus Bungie.
 • Geen clan-matchmaking. Deze functie blijkt, blijkbaar op basis van Xbox Live ervaringen, te weinig gebruikt te worden en clans moeten soms heel lang wachten op een gelijkwaardige tegenstander en daarom wordt deze functie gesnoeid uit de PC-editie.
 • Nieuwe maps en een map editor. Volgens Bungie een goede vervanging voor het feit dat je niet tegen Xbox-spelers kunt spelen.

Voor meer informatie surf je naar Bungie.net. Daar vinden we trouwens ook nog de smaakmakende quote:

  Any new screenshots soon? Nope, sorry, but we will have something tasty soon! Better than a screen? Yes!
 1.   
  Narcist's avatar

  Okay, tis waar dat xbox (360) spelers halo 2 al langer hebben kunnen spelen, maar de muis verslaat de controller any time, any where, in my opinion….

 2.   
  J-Loco's avatar

  Effe een vraagje, misschien een dom vraagje maar ik stel hem toch maar:

  Ik weet dat ik Halo 2 op mijn Xbox 360 met singleplayer kan spelen, maar kan ik ook gewoon op live gaan en Halo 2 met andere Xbox (360) eigenaren spelen? (Ik heb deze game nog over van mijn Xbox)

 3.   
  Gogeta's avatar

  Ja , je kan op je 360 halo 2 online spelen tegen mensen die nog een ouwe xbox hebben
  je kunt ook andere xbox spelen op je 360 spelen neit allemaal maar wel de meeste die beetje populair zijn (waren) als je wilt weten allemaal meot je ff ergens op zoeken want weet niet allemaal tip: zoek naar backwords compatible (hoop dat ik goed heb getyped :P)

 4.   
  Nirusu's avatar

  Ah vet