Gamersnet.nl

Aankondigingen en releasedates Nintendo op Games Convention

De Games Convention is enkele dagen geleden afgelopen, nu komt Nintendo met een complete releaselijst voor haar systemen, plus wat extra informatie over aangekondigde titels.

Nintendo heeft twee nieuwe titels aangekondigd: Mario Strikers Charged (voorlopige naam) en Battalion Wars 2. Beide games zullen exclusief voor de Wii uitkomen.

Met Mario Strikers Charged zul je voetbal beleven zoals je het nog nooit hebt beleeft. Er zijn veel power-ups, moves en superkrachten te hanteren en je kunt zelfs een Mega Strike maken waarbij de ijzeren bal in 5 delen splijt die je elk op het doel afschiet. De keeper moet dan met de Wii-mote zo snel mogelijk alle ballen uit de lucht slaan voordat ze over de doellijn gaan. Je kunt zelfs de bal opladen waarmee je de kans op een doelpunt vergroot. De stadions in Mario Strikers Charged zullen elk apparte kenmerken hebben die de speler in zijn voordeel moet gebruiken om het spel te kunnen winnen. Je team is samengesteld uit één aanvoerder, die je kunt kiezen uit twaalf karakters, waarna je nog drie hulpspelers moet kiezen voor je team, die je kunt kiezen uit acht karakters. In Mario Strikers Charged is het mogelijk om tegen andere spelers over de hele wereld te strijden via de Nintendo WiFi-connection.

In Battalion Wars 2 zal de speler de kans krijgen om ter land, ter zee én in de lucht te kunnen strijden. De game heeft een flinke dosis aan nieuwe voertuigen gekregen, er zullen zes legers beschikbaar zijn waarmee je in de singleplayer 20+ missies kunt spelen en met multiplayer 15+ missies verspreid over vijf verschillende omgevingen. Battalion Wars 2 kent meer tactische diepgang dan zijn voorganger. Zo kun je gebouwen bezetten als hoofdkwartier, fabriek, vliegveld of als haven om eenheden te produceren en je kunt via de plattegrondscherm commando’s geven op afstand. Verder bevat de game drie verschillende multiplayer game-modes: assault, skirmish en co-op. Natuurlijk wordt er in Battalion Wars 2 optimaal gebruik gemaakt van de Wii-mote.

Hier is een lijst van releasedates die Nintendo bekend heeft gemaakt:

Voorlopig hoeven we ons dus niet te vervelen!