Koel gamen met Logitech ChillStream for PC

De perfecte hardcore gamer voelt zijn of haar hartslag niet stijgen en zal nimmer klammen handen krijgen tijden het pwnen, de rest van ons stervelingen wel. Om die perfecte gamer op de PC bij te kunnen houden, kunnen we nu een beroep doen op de door Logitech aangekondigde ChillStream controller for PC.

Uiterlijk lijkt de ChillStream op een XBox-controller, met z’n typische gekleurde knoppen, analoge sticks, D-pad en licht-zilveren uiterlijk. Maar dat is, uiteraard, niet het meest bijzondere aan deze controller: dat zijn de verzonken luchtgaten en 40mm fan. Samen zorgen ze voor een koele luchtstroom over je vingers, duim en handpalm, waardoor klam zweet geen kans krijgt. Deze luchtstroom is in drie standen in te stellen; sommige gamer zijn immers al wat meer pro dan andere.

De D-pad van de ChillStream is ook een technologisch hoogstandje wat D-pad-techniek betreft: deze heeft afzonderlijke contactpunten, in plaats van het gebruikelijke enkele contactpunt. Dit moet voor betere preciesie zorgen en het ‘side-to-side tipping’ tegengaan. De analoge sticks zijn IKEA-style (lees: machinaal) getest om niet minder dan 1 miljoen circulaties te doorstaan. Met andere woorden: hij gaat wel even mee. Van een rumble-functie wordt – helaas – geen melding gemaakt.

De ChillStream for PC werkt onder Windows XP SP2 en, zodra de uiteindelijke versie is verschenen, ook onder Windows Vista. Hij moet begin september voor een adviesprijs van € 39,99 in de winkels liggen.

  1.   
    Maddy's avatar

    Oh..die moet ik hebben.. 8)

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    is net een een ps2 controller zowat

  3.   
    Tha Destiny's avatar

    wow chill ding

  4.   
    CrimineelTjE's avatar

    dat ding lijkt wel van de xbox360

  5.   
    n00kie's avatar

    ‘k vind hem ook wat op de een xbox xontroller lijke… 😮

  6.   
    Mick.W's avatar

    vet moet ik hebben

  7.   
    Ruudjee's avatar

    Aah Aardig prijsje hoor 8)
    Ik zocht er toch al een, deze wordt het!

  8.   
    Nirusu's avatar

    Weg met de zweet handjes!

  9.   
    Broodbeleg's avatar

    ik heb ook een controller en die zit altijd helemaal onder, erg handig die ventilator 8)