De Phantom: van console naar service

Ooit, nog veel langer geleden dan dit werd er melding gemaakt van de Phantom console van Infinium Labs. Het idee: een PC in het jasje van een console, die wordt aangesloten op een breedbandverbinding, waarlangs de games gestreamed worden.

Een mooi idee, maar de uitwerking was wat minder, want naast genoemde melding werd hij nog een keer gemeld en daarna nog een keer en altijd was de strekking hetzelfde: óf “hij komt binnenkort”, óf “hij is uitgesteld”. Het apparaat werd in de beruchte Vaporware-lijst opgenomen, waar onder andere Duke Nukem Forever ook al stond. Oftewel: aangekondige producten waarvan onduidelijk is of wij er nog ooit onze handjes om kunnen krijgen.

Welnu, Infinium Labs lijkt de handdoek in de ring te hebben gegooid: de Phantom is niet meer, al is hij eigenlijk ook nooit geweest. De vernieuwde site maakt dan ook geen melding meer van het apparaat. Wel staat de Lapboard nog op de site: een speciaal draadloos toetsenbord voor gebruik op (bijvoorbeeld) je schoot. Handig voor je huiskamer-PC, die je naast je TV kunt zetten.

Die PC kun je dan aansluiten op de Phantom Game Service: een breedbanddownloadservice, waar je wanneer je wilt – dat noemt men met mooie termen ‘on-demand’ – een game kunt aanroepen, om die vervolgens te spelen. Voorwaarde is dat je Windows XP Home, Pro of Media Center Edition gebruikt. In feite bouw je dus zelf je console en biedt Phantom Entertainment, zoals Infinium Labs tegenwoordig door het leven gaat, je de downloadservice en controller. Tenminste, als die wel komen…

  1.   
    Dilliemaster's avatar

    hmm mooi toetsenbord 🙂

  2.   
    Asilaydying_Johny's avatar

    Ik weet niet hoe ik erop moet reageren, naja ik zal et maar ffkes snel zegge : Dit lijkt me echt niks 😉