Microsoft heeft plannen voor een nieuwe controller

Tijdens het Microsoft Gamefest evenement in Seattle heeft Robert Walker, de hardware unit productmanager bij Microsoft, hints gegeven dat men mogelijk bezig is met het ontwerpen van een nieuwe Xbox360-controller. De controller zou ontwikkeld worden met verbeterde functies voor first person shooters.

Verder gaf Walker aan dat er voorlopig nog geen plannen zijn voor de ondersteuning van een toetsenbord en muis, maar de nieuwe “advanced” controller zou een volledig herontworpen rechter analoge stick krijgen (als equivalent van een muis) waarmee meer precieze bewegingen mogelijk zouden zijn.

Walker maakte wel direct duidelijk dat de controller zeker niet de reeds bestaande joypad zal vervangen, welke toch door vrijwel iedereen zeer hoog gewaardeerd wordt. Dit in tegenstelling tot de eerste Xbox-controller, die ondanks uitgebreide tests van Microsoft geen echt groot succes was.

Tot slot ontkrachtte Walker nog enkele geruchten over een mogelijke controller met motion sensor. Hij gaf aan dat er vooralsnog alleen experimenten zijn met deze technologie voor de PC. De techniek zou nog niet gevoelig genoeg zijn voor shooters en race-games.

 1.   
  Tom's avatar

  Hmmm… Dat laatste bevalt me niet echt. Het is meer een beetje meehaken op de hype dan nieuw tegenwoordig.
  Een nieuwe controller mag van mij heus wel, maar ik heb eigenlijk helemaal geen problemen met de oude.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ben benieuwd ik vind de 360 controller op de 1 of andere manier toch iets minder lekker spelen dan de xbox controller s serie. dus ben benieuwd

 3.   
  Wouter's avatar

  Tja… wat zal ik er van zeggen, als iedereen die nieuwe controller gaat kopen moet hij/zij weer daar weer helemaal aan gewend raken! Ik blijf dan toch bij de oude.

 4.   
  Ruudjee's avatar

  een rechter analoge stick, met de precisie van een muis? Hoe wil je met 1 vinger net zo precies zijn met n stickje, als met je hand met n hele muis?

 5.   
  Mechanic Soldier's avatar

  Chill dat ze een nieuwe maken maar de huidige vindt ik al perfect in de hand liggen 😉

 6.   
  N.Frufo's avatar

  Deze is nog lekker oud die nieuwe wordt toch niet van hout?