PSP goedkoper, PS2 nog niet?

Ondanks dat de PlayStation 3 over niet al te lange tijd zal verschijnen, schijnt het dat Sony bezig is grote voorraden van één van haar andere producten aan te leggen: de PSP. Volgens analisten is dat een duidelijk signaal dat de handheld PlayStation binnenkort een prijsverlaging zal krijgen. De nieuwe prijs zal, alweer volgens analisten, $ 149,- zijn, wat nu $ 199,- is. En ondanks de euro/dollar-koers zal hier slechts dat dollarteken veranderen in een euroteken.

Op het moment zijn er wereldwijd al zo’n 20 miljoen PSP’s verkocht. Zijn directe concurrent, de DS, is al 21 miljoen keer over een toonbank gegaan. De DS heeft echter nog een voorsprong: die is al verkrijgbaar voor $ 129,- en heeft erg succesvolle titels als Brain Age, New Super Mario Brothers en Nintendogs. Sony zal daarom in ieder geval snel met een goede game moeten komen zoals bijvoorbeeld GTA: Liberty City Stories en zal dat dan ook doen in de vorm van Vice City Stories.

Andere dingen die de PSP aantrekkelijk(er) moeten maken, zijn het feit dat het een goede draagbare videospeler is, waarbij UMD dan wel mislukt mag zijn, maar waarmee het nu wel makkelijker is geworden om eigen filmpjes of enkele van Internet te bekijken. Over niet al te lange tijd zal er ook een online winkel verschijnen, waar klassieke PlayStation-games voor de PSP gekocht en gedownload kunnen worden.

Het huidige vlaggeschip van Sony, de PlayStation 2, zal naar verwachting nog wel even z’n huidige prijs blijven behouden. De verkoop van dit apparaat blijft namelijk goed en hoeft ook niet erg groot meer te zijn, aangezien er al een heleboel PS2-eigenaren zijn. Een prijsverlaging zal nog wel een keer aan de orde komen, maar waarschijnlijk niet voor volgend jaar, als de PS3 flink zal gaan lopen en prijsbewuste gamers een goedkope PS2 zouden willen oppikken.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    mooi dat die iets goedkoper willen als die duurdere paketten dan ook wat goedkoper worden.handig voor mensen die er nog 1 willen en lang moeten sparen

  2.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    snel met een goede game komen
    er zijn al drie games om een PSP te halen en dat zijn nu nog:
    Loco Rocom, Daxter en dan GTA maar er zijn vast nog andere games

  3.   
    Jackass's avatar

    Syphon Filter ofzo is ook niet slecht btw..

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    dat is smaak verschil he ik vind ook idd niet echt veel spellen leuk de enige die ik leuk vind

    gta liberty stories
    burnout legends
    worms lijkt me wel grappig

    ik heb niet alle exclusieve titels dan gespeeld maar de meeste zijn allemaal spellen die op de ps2,xbox ook zijn en die heb ik daar allemaal op.dan vind ik het zonde om die ook op de psp tenemen

    ik heb bij me psp wipout pure gekocht die probeer ik nog steeds kwijt tekrijgen vind het echt 10x niks 😆

  5.   
    Peter Stout's avatar

    Ik blijf UMD-video ideaal vinden voor op vakantie en zo.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Peter XHG

    je kan ook film op memory stick zetten 😛