Bully ook voor Europa in oktober uit

Eerder was al bekend dat de pestgame Bully voor Amerika in oktober uit zou komen. Nu heeft Rockstar, ontwikkelaar en uitgever van Bully, bevestigd dat dit ook het geval zal zijn voor Europa. Toch krijgt Amerika de game waarschijnlijk eerder in oktober dan wij. De game komt dan een paar weken later hier uit, zoals men dat ook vaak bij Grand Theft Auto-titels heeft gedaan. Houden we je in de tussentijd nog even zoet met een trailer.


Bully is een veel besproken titel van Rockstar. In Bully speel je Jimmy Hopkins die, te midden van pestkoppen, strenge leraren en een schoolhoofd die het op hem gemunt heeft, zijn hoofd boven water moet zien te houden. Ondanks dat in deze game scheetzakken, waterballonnen en stinkbommen de wapens in de game vormen, stuit deze game op meer weerstand dan menig shooter. Dat komt namelijk omdat de game de nadruk legt op pesten, iets wat gevoelig ligt bij menig linksgeoriënteerd politicus. In Bully zullen geen doden vallen en er zal ook geen bloed vloeien. De game heeft echter nog geen rating gekregen.

Bully komt dus uit in oktober exclusief voor de Playstation 2.

 1.   
  J-Loco's avatar

  Lijkt me wel erg, jammer dat ie alleen voor PS2 is.

 2.   
  Dilliemaster's avatar

  lijkt me best wel vette game jammer dat er geen bloed in zit 😥

 3.   
  Kusunagi's avatar

  “jammer dat er geen bloed in zit”

  Ga lekker SoF 2 spele, waarom moet er in elk spel bloed zitten, dat kind van bully hakt die koppen van die andere kinderen er niet af ofzo :roll:.

 4.   
  J-Loco's avatar

  Da General, ooit gehoord van een bloedneus? bloedlip? gewoon kleinere wondjes, bloed betekent niet altijd een afgehakt hoofd weet je.. Maar waarschijnlijk rijkt jouw horizon niet zo ver.

 5.   
  WW's avatar

  Zo te zien reikt de horizon van jullie allemaal niet ver, te zien aan het feit dat jullie geilen op kapot getrapte en/of bloedende kindertjes.
  Stom spel, maar het zal wel weer goed gaan lopen.

  *aldus een pabo-student (ik dus). 😉

 6.   
  Recon's avatar

  Ik dacht dat deze game zonder bloed al veel chaos veroorzaakte. Als er bloed bij zou komen zou deze game al helemaal verboden worden. Of heb ik de verkeerde voor me?

 7.   
  ChielB's avatar

  Een 18+ rating zou wel te verwachten zijn ja. Natuurlijk weer veel voer voor psychologen wat de invloed hiervan kan zijn op scholieren enzo.
  Ach ja, zo houden we elkaar aan het werk. 😉

 8.   
  DARKSPEAR's avatar

  dit lijkt mij leuk klojo’s pesten en mensen neer meppen mensen hun kop in de plee douwen dit word stoer

 9.   
  J-Loco's avatar

  WW hier speelt liever Brain training of Nintendogs. Hij vind het spel waarschijnlijk niet leuk omdat hij zelf gepest word door een ”bully” hahahahaha 😀 😉

  Maar ff serieus, blijkbaar vind WW zichzelf te goed voor die soort spellen, achja dan ben je zelf een beetje zielig. Ieder zijn smaak toch? Jij speelt misschien liever een mario spelletje en andere weer een spel dat je kinderen in elkaar slaat. Het blijven toch spellen weet je, het maakt weinig uit wat je in het spel doet dus valt het moeilijk zielig te vinden want jij doet het toch niet ”echt”.

  Darkspear heeft gelijk trouwens 😛 Dit spel gaat ownen

 10.   
  Lasso's avatar

  Als we elkaars voorkeur nou eens voor lief nemen en elkaar niet gaan zitten flamen als die niet overeenkomt met je eigen smaak.

  Persoonlijk heb ik nog geen oordeel over dit spel. Dit is pas de eerste trailer die we hebben gekregen. Het ligt voor mij aan de gameplay of dit spel leuk is of niet. Een shooter hoeft toch ook niet altijd goed te zijn, ondanks dat het genre je aanspreekt? 😉

 11.   
  WW's avatar

  J-Loco; haha leuke grapjes, zielige kleuter. Maak eerst maar eens je basisschool af voordat je een oneenigheid de grond inboord dmv een persoonlijke aanval. Je weet niet waar je het over hebt, dus gewoon je mond houden.

  En zo kan ik nog wel even doorratelen. (“Omdat ik niet van pest-spellen hou wordt ik per definitie zelf gepest, en hou ik van een spel als nitendogs??”) Punt is, smaken verschillen. En dit spel is, moge duidelijk zijn, niet mijn smaak. De mensen die dit kopen zijn dat waarschijnlijk ook niet, maar das iets anders.

 12.   
  *psp*'s avatar

  lijkt me wel vette game gaak ook halen alleen jammer dah die niet op psp is 😥

 13.   
  Peter Stout's avatar

  Ben het helemaal eens met WW.

  Ik vind dat er een verschil is tussen een brute ruimte shooter en een game met pesten als thema. Het lijkt mij dat er een groot verschil is tussen een Masterchief die The Flood afknalt en een realistisch kind wat als doel pesten heeft in een game. Wat mij betreft wordt er hiermee dus een grens overschreden omdat het wellicht voor sommige kinderen té confronterend is.

  Als de game dat al maar bij één kind bereikt, is dit ‘spel’ een volkomen mislukking te noemen. Schande!

 14.   
  mastertje's avatar

  mij lijkt het ook niet echt iets maar sommige vinden het gewoon leuk om kinderen te pesten in een spel.
  maar zech nou zelf het is nog altijd beter als je het in het echt doet :wink:.

  heb een foutje gezien 😳

 15.   
  Rijstekorrel's avatar

  ach ben benieuwd of het het wel leuk is messchien download ik hem wel in verplaats kopen

 16.   
  Dordtlon's avatar

  [b]Vet wanneer de uit is ga ik hem gelijk kopen. 😀

 17.   
  Maddy's avatar

  Persoonlijk denk ik..dat alleen kinderen die andere pesten op school..deze game leuk zullen vinden..
  Want weet je hoe ERG het is om gepest te worden??? Mijn zus is de hele lagere school gepest…en dat is vreselijk..

  Dus wat is er dan leuk aan om een pest spelletje te kopen? 😡