Dr. Kawashima telt miljoenen leerlingen met Brain Training

Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? is wereldwijd een groot succes. Sinds de Europese release op 9 juni is de verkoop elke week nog toegenomen en na negen weken stond de Europese teller al op 500.000 verkochte exemplaren. Daarmee gaat de verkoop zelfs sneller dan in Japan waar de 500.000 pas werd bereikt na zestien weken. Inmiddels hebben de Japanse winkels al ruim 3 miljoen exemplaren verwerkt en is de vraag nog steeds zeer groot. Daarmee mag Dr. Kawashima zich toch de populairste leraar ter wereld noemen denk ik zo.

Net als Nintendogs maakt Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? deel uit van Nintendo’s Touch! Generation-serie. De games uit deze serie zijn bedoelt om de doelgroep voor videogames breder en uitgebreider te maken.

De Nintendo DS zelf kan er ook wat van. Sinds de launch in Europa worden er per week zo’n 140.000 stuks verkocht. Zelfs in de eerste week van augustus is deze hoeveelheid bereikt, wat gezien het verleden een matige periode is.

Laurent Fischer, Marketing Director van Nintendo of Europe zegt:
“We zijn erg ingenomen met het enorme succes van Dr. Kawashima’s Brain Training in Europa, met duizenden mensen die deze unieke titel gebruiken om hun hersenen te trainen en in vorm te houden. We hopen dat het aanhoudende succes van deze en andere software in de Touch! Generations-serie zal helpen om de game-industrie te verbreden en dat hierdoor nieuwe doelgroepen bereikt kunnen worden. ”

Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? is een exclusieve titel voor de DS en is te koop voor een prijs van €29,95.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Erg netjes van Nintendo, zo zie je maar weer; Kom met iets leuks en origineels en het verkoopt als een reet.. (Ik zeg niet dat dat met alle games zo is, maar wel met de meeste)

 2.   
  Maddy's avatar

  Ja leuk..je linker hersenkwab trainen..goed voor een mens 😆

 3.   
  G-Man's avatar

  Volgens mij heeft geen enkele leraar het zo goed bekeken als deze knaap. Hij ontwerpt één keertje wat oefeningen voor je hersenen en propt ze in een spelletje en hoeft vervolgens de rest van zijn leven niet meer te werken 😮

 4.   
  Maddy's avatar

  Slim toch??? 😀

 5.   
  ChielB's avatar

  Misschien komt hierna wel “Dr. Kawashima’s Marketing Training”. Kan je allemaal net zo snel flink geld verdienen met een goed idee. 😛

 6.   
  N.Frufo's avatar

  Mijn brein is oud en verwaarloosd ik heb een lichte hersenstoornis.

  Dus voormij is dit spel wel iets.