Opera Browser voor Nintendo DS verschijnt 6 oktober

Sinds vorig jaar hebben al ruim 1,7 miljoen unieke gamers gebruik gemaakt van het Wi-Fi netwerk van Nintendo. Enige tijd geleden maakte Nintendo bekend dat ze ook een webbrowser gingen maken voor de Nintendo DS. Er is nu ook een definitieve releasedatum bekend gemaakt. Vanaf 6 oktober kunnen we allemaal gratis en voor niets met onze DS surfen op het www. Dankzij een op het scherm afgebeeld toetsenbord en de stylus is het eenvoudig om via de Nintendo DS met PDA-achtige functies op het Internet te surfen. Tevens is het mogelijk om e-mail te verzenden en te ontvangen, bankzaken te regelen, on-line te winkelen en te chatten.

Uiteraard kun je thuis in een Wi-Fi-omgeving gebruik maken van je DS, maar natuurlijk ook op de vele gratis hotspots. Ook het dubbelscherm heeft een functie. Op het onderste scherm zul je de gehele webpagina zien waarop het mogelijk is bepaalde gedeeltes met je stylus aan te ‘klikken’. Dit zal vergroot op het bovenste scherm worden geprojecteerd. Problemen met het geheugen van de DS zullen niet voorkomen, want de Nintendo DS Browser zal, naast de standaard cartridge, vergezeld worden door een memory-extension-pack. Met de Opera desktop browser als basis brengt Opera superieure snelheid en schermopbouw van webpagina’s op de Nintendo DS.

De vermoedelijke prijs zal € 45 bedragen.

 1.   
  kingofthegamers's avatar

  ohhh yeah lijkt me wel vet alleen jammer dat het niet via het mobile netwerk gaat want dan kan je namelijk overal op internet

 2.   
  Peter Stout's avatar

  dan kost het weer geld he..

 3.   
  Double B's avatar

  ok, het word dus een ds en geen geen psp voor mij 😀

 4.   
  Firef0x's avatar

  je kan zeker geen filmpjes streamen…