Spore verschijnt op PC en alle next-gen platformen

Spore is het nieuwe project van Will Wright, de maker van onder andere De Sims en SimCity. Vooralsnog werd de game alleen aangekondigd voor de PC, maar nu is bekend geworden dat dit nieuwe stukje ambitie ook naar alle next-generation consoles komt, dus de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii. Electronic Arts wist er verder wel bij te melden dat deze versies veel van elkaar zouden verschillen, aangezien de Nintendo Wii uiteraard veel nieuwe gameplaymogelijkheden met zich meebrengt.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.
De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.
De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Het is nog niet duidelijk wanneer Spore zal verschijnen, maar het zal eind 2006 of anders 2007 worden, en wel op de PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.

 1.   
  J-Loco's avatar

  hier wacht ik met smart op! Dit is er 1 om een prijsvraag voor te maken

 2.   
  N.Frufo's avatar

  Spore word een magnifiek microben spelletje!

 3.   
  d@nny's avatar

  OOooo dit spel moet echt maar snel uitkomen, dus beter komt hij eind 2006 ๐Ÿ˜€ 8) 8)

 4.   
  Cirdan's avatar

  dit klint zoo vet:D;)

 5.   
  Tha Duck's avatar

  !?!?!?!?!?!?!?!?!?

  OOK OP PS3!?

  Hemels. Ik kan niet anders zeggen. ๐Ÿ™‚

 6.   
  G-Man's avatar

  Nou, deze game ga ik lekker op mn PC spelen. Dat is ruim 10 euro goedkoper en het ziet er nog mooier uit ook! En het is beter te spelen denk ik.

 7.   
  J-Loco's avatar

  de PS3 en Xbox 360 komen overeen met de hardware van een gloednieuwe dure gaming PC, en ik denk niet dat jou PC zo genoemd kan worden.. reken erop dat de PS3 versie niet lelijker gaat worden dan de PC versie, misschien dat de PC versie stukken fijner gaat spelen, maar ook dat lijkt mee te vallen

 8.   
  N.Frufo's avatar

  Ja Spore is ook een PC spel net zoals mijn virtulele vriendjes De Sims ๐Ÿ˜€

  Sims op consoles is niet zo leuk.

  Maar zeg nooit nooit?