Prijsvraagwinnaars: Zboard MERC Gaming Keyboards

Het toetsenbord en de muis zijn uiteraard de onderdelen waarmee je een PC-game bestuurt, en daarom is voor goede prestaties kwaliteitsspul vereist. We kennen uiteraard de gamingmuizen, -toetstenborden en -muismatten van Logitech en Razor, maar Zboard is ook een grote speler in deze markt. Met hun nieuwe Merc-toetsenbord en FANG-gamepad richten ze zich vooral op de hardcore gamers die snel bij hun knoppen moeten in bijvoorbeeld First-Person Shooters en MMORPG’s.

Het MERC-gamingtoetsenbord is in tegenstelling tot het Fang-gamepad een conventioneel keyboard met uiteraard alle letters, het numpad en de functietoetsen. Daarnaast is aan de linkerkant een extra gedeelte toegevoegd waarop de pijltoetsen staan, die de W, A, S, D-toetsen voorstellen op een normaal toetsenbord. Door de grote uitvoering hiervan is het erg makkelijk lopen, strafen en draaien. Daarnaast hebben ook bijvoorbeeld de jump-, crouch-, reload- en usetoetsen een speciaal plekje gekregen. Daarnaast zijn de toetsen 1 t/m 10 in het groot aanwezig voor bijvoorbeeld het selecteren van wapens of het spelen van MMORPG’s.

De afgelopen twee weken kon je ons vertellen wat het meest orginele, opzienbarende, geweldige, pijnlijke of fantastische wat je ooit met je oude toetsenbord hebt gedaan is. Na een leuke bijdrage van onze eigen Danny hebben we ons ook rot gelachen om de inzendingen van de members. De leukste drie hebben we beloond met een van de Merc Gamingtoetsenborden.

Johny Roek uit Fijnaart wist ons te vertellen…

  Het meest orginele, opzienbarende, geweldige, pijnlijke of fantastische wat ik heb meegemaakt met mijn oude toesenbord was dat ik er een boom mee om heb gehakt, jaja GEHAKT JA ik zag een houthakker tekeer gaan met een bijl en ik zei toen tegen hem :”Hey jij daar met die lange fatsige baard, wedden dat ik die boom eerder heb omgehakt met mijn toetsenbord dat jij met een bijl? Dus hij ging mijn uitdaging aan. Dus ik liep rustig naar huis toe om mijn toetsenbord te halen en kwam onderweg mensen tege en die vroegen wat ik deed met mijn toetsenbord dus ik vertelde mijn verhaal aan hun en ze wouden allemaal meegaan om te kijken. Dus toen kwam ik daar aan en het was heel druk omdat die houthakker het ook tege iedereen had verteld maar dat vond ik niet erg ik own die gozer toch helemaal kaal dacht ik bij me eigen. Dus toen begon het, we hakte de bomen om alsof ons leven ervanaf hing het kostte ons bloed zweet en tranen om die boom over te kunnen krijgen en op een gegeven moment viel mijn boom als eerste om het gaf me een geweldige gevoel omdat ik die boom eerder om had dan die houthakker maar ik vond het wel pijnlijk om mijn ”oude” toetsenbord zo te zien hij zag er niet meer uit. Maar de face van die houthakker zien dat hij had verloren was onbetaalbaar dat was gewoon echt fantastisch!

René Geerligs uit Zwolle wist ons te vertellen…

  Het was een ‘standaard’ avond! Ik was weer fervent aan het CoD-en (Call of Duty spelen…)! Mijn avatar was een US soldier bewapend met m’n favoriete Thomson SMG M1A1! De strijd was heftig! Ik zal al op een lekker aantal kills (maarre…er kunnen er altijd meer bij De strijd werd heftiger! Het ging niet goed meer aan de US kant! De Germans trokken succesvol op…ik stond opeens tegenover 3 German soldiers (2 bewapend met MP-40’s en 1 met een MG-42)! Ik crouchte direct, waardoor ik slechts eenmaal ligt geraakt werd door (ik vermoed) een kogel van een MP-40! Ik strafe-te naar rechts om zo achter een laag muurtje dekking te zoeken! Onderweg had ik 1 van de drie schutters onschadelijk weten te maken door een rits kogels van links naar rechts op z’n hoofd te mikken (succesvol blijkbaar)! de strijd werd nog heftiger! En ik was mijn toetsenbord inmiddels stevig aan het ‘mishandelen’! En toen gebeurde het…
  op een beslissend moment (uiteraard)! De “W” key werd gelanceerd de lucht in met een enorme kracht (mijn hoofd werd gelukkig net gemist…)! Deze rogue-key raakte de centrale lamp (aan het plafond) waardoor deze direct buiten werking werd gesteld (aka vernietigd werd…)! Het was op slag donker in mijn kamer… Op de één of andere manier wist de “W”-key weer terug te vliegen richting m’n bureau! Onderweg werd mijn glas cola omver geworpen door de impact van de terugkerende toets! Deze ging ook nog over mijn (inmiddels ont-“W”-de) toestenbord heen (kon ik er nog wel bij hebben)! En tenslotte vloog de key mijn raam uit! Na e.e.a. verwerkt te hebben (niet als minste de ‘death’ van mij US avatar……ging ik de key zoeken! Deze bleek netjes in de tuin te zijn beland! Onder het zand vandaan, nam ik de key weer mee naar boven om te kijken wat er te redden viel…helaas was de WASD opzet van mijn toetsenbord voor eeuwig terug gebracht naar een ASD opzet (achteraf niet slecht! 75% heeft het overleeft van mijn WASD opzet

Jens Olsthoorn uit Hoek van Holland wist ons te vertellen…

  Het begon allemaal op een melige LAN-party met vrienden waar ik zei alles te kunnen met mijn trouwe Logitech toetsenbord na een dikke ownage tijdens een Counter-Strike Source pot. Na deze opmerking begonnen mijn vrienden te beweren dat ik geen bank zou kunnen beroven met mijn toetsenbord. Snel genoeg begon het bekvechten en nam ik uit wanhoop een weddenschap aan. Ik zou met een mietig toetsenbordje een bank moeten beroven. Zo gezegd, zo gedaan…

  Na enig nadenken de dag erna kwam ik tot de conclusie dat je eerder keihard wordt uitgelachen als je schreeuwend ‘Hands up and gimme teh money’ met een toetsenbord van Logitech de bank in komt wandelen, dan je daadwerkelijk je geld krijgt. Ik moest dus iets anders bedenken. Een plan met zo min mogelijk geweld, hoewel ik met mijn Logitech harde klappen kan uitdelen, weet ik uit ervaring.

  Opeens sprong me een geniaal idee te binnen. Niet alleen om interessant te doen, maar ook om de weddenschap te winnen spoot ik de plattegrond van de bank op mijn toetsenbord die ik via criminelen te pakken had gekregen.
  Zoiets als Micheal Scofield in Prison Break de plattegrond van de gevangenis op zijn huid liet tatoeëren. Na 2 dagen en 3 uur was ik eindelijk klaar en kon ik in ieder geval de weg niet kwijtraken in de bank. Ook besloot ik een gedempt vuurwapen in mijn toetsenbord te monteren, zodat ik wel serieus zou worden genomen.

  Toen kwam er een tegenvaller die mijn missie vrijwel onmogelijk maakte.
  Slechts één straat verderop stond een politiebureau en dus werd het mij duidelijk dat ik niet zo-even de bank uit kon lopen met mijn poen. Gelukkig had ik een week daarvoor Inside Man gezien en besloot ik net als in die film niet de bank meteen uit te lopen, maar er eerst een paar dagen in te blijven totdat de hele blauwe mikmak weer in haar bureau zit en de zaak als onoplosbaar heeft beschouwd.

  De ideale plaats waar ik zou gaan schuilen werd me al snel duidelijk. Deze schuilplaats was een ondergrondse gang die in de tweede wereldoorlog werd gebruikt. De deur naar deze gang was echter gecodeerd en dus moest ik eerst de code zien te weten voordat ik van deze gang gebruik kon maken.

  Op een dag luisterde ik het zoveelste telefoontje af die vanuit de bank werd gepleegd. Ik hoorde dat ze de bank wat aantrekkelijker wilden inrichten door schilderijen op te hangen en een blauwe leeuw neer te zetten. Omdat ik van een aantal veteraan criminelen hoorde dat de ondergrondse gang waarvan ik net verteld heb als opslagplaats werd gebruikt, ging ik verkleed in die blauwe leeuw. Eenmaal in de opslagplaats aangekomen kon ik vanuit de binnenkant gemakkelijk de code achterhalen: één337éénéénéén. In deze opslagplaats sloot ik mijn toetsenbord aan zodat ik er ook vanuit de binnenkant uit kon komen. Ook maakte ik een groot gat in de muur zodat ze mij niet zouden zien als er na de overval weer wat opgeborgen moest worden.
  Gelukkig was er op dat moment weinig volk in de bank en kon ik stil de gang uit sluipen om me zo voor te bereiden op de volgende dag waar ik de bank zou gaan beroven met mijn Logitech Internet Pro keyboard.

  8:04, éénendertig juli 2006. Na mijn keyboard een stuk of 5 keer gecheckt te hebben besluit ik mijn laptop ook mee te nemen zodat ik me niet verveel in de schuilplaats. Met een bivakmuts op mijn hoofd ga ik richting de bank met mijn toetsenbord onder mijn jas. Eenmaal binnen beginnen mensen mij raar aan te kijken dus begin ik net zoals ze het in de film doen. ‘ON YOUR KNEES, THIS RIGHT HERE IS A LOGITECH INTERNET PRO KEYBOARD SO DON’T MESS WITH
  ME(uitroepteken) IF YOU LIKE IT TO BE A HERO YOU…’ tot ik besefte dat ik in Nederland was en niet in de States zoals in de meeste films. Toen mensen mij nog steeds wazig aankeken schoot ik een keer met mijn keyboard en ook al klonk het geluid dempend snapten mensen mijn hint en gingen ze op hun knieën. Ik stapte op de man achter de balie af en liet mijn Logitech teken weerkaatsen in zijn gezicht. ‘Geef me het geld of anders vallen er narigheden.’ Toen het leek alsof ik op een kampioenschap wazig kijken was schoot ik nog een keer en de man begon richting de kluis te lopen.
  Ondertussen hees ik iedereen in hetzelfde pak als ik, zoals ik in de film had gezien en zei hen dat hen niets zou gebeuren. De man bij de balie had tegen die tijd voldoende geld op de balie gegooid waarmee ik mijn vrienden zou bewijzen dat een bank had beroofd met een Logitech keyboard. Plotseling hoorde ik sirenes en moest ik echt aan het werk. ‘Showtime’ zei ik bij mezelf (had ik een andere film gezien) en begon geconcentreerd rookgranaten rond te gooien. Ik gebaarde de mensen in hetzelfde pak als ik dat ze mij instructies op moest volgen en de bank uit moest lopen. Na nog een keer schieten begon iedereen wel richting de deur te lopen en ik naar de gang met mijn laptop in mijn rugzak terwijl ik de man achter de balie met mijn keyboard bewusteloos sloeg. Omdat ik de weg was vergeten keek ik even op mijn gespoten toetsenbord en zo kon ik de weg weer vinden. Eenmaal aangekomen tikte ik de code één337éénéénéén in, ging naar binnen, sloot de deur en daar stond ik in de opslagplaats van de Postbank waar ik mij de komende dagen moest verschuilen.

  Nu, 5 dagen later, zit ik opgesloten in deze schuilplaats terwijl ik ondertussen behoorlijk dorst begin te krijgen. Je zult je misschien afvragen waarom ik deze bank niet verlaat nu niemand achter mijn meesteroverval is gekomen. Dat zal ik uitleggen. Toen ik de man achter de balie met mijn Logitech voor zijn harses sloeg is mijn één en uitroepteken toets kapot gegaan (de toets links van de 2 voor de wat zwakbegaafderen). Hierdoor kon ik in mijn verslag van dit ‘avontuur’ dit cijfer niet typen. Doordat ik deze toets onderweg ben verloren kan ik de deur niet meer van binnen openmaken met mijn toetsenbord die ik had aangesloten op de deur. Misschien voel je ‘m al aankomen; ik heb ‘m nieuw toetsenbord nodig. Toevallig zag ik op GamersNET dat jullie een toetsenbord weggeven voor degene die het gekste avontuur heeft beleefd met zijn of haar toetsenbord. Ik denk dat dit avontuur gek genoeg is en ik heb het gewoon echt nodig. Ik hoop dat ik ‘m binnenkort in de opslagplaats zie verschijnen.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Voor de verliezers; er komt vast wel weer een kans. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De review van het Merc-toetsenbord is hier te lezen. Het oordeel over zijn kleinere broertje, de Fang, is hier te bekijken.

 1.   
  J-Loco's avatar

  Gefeliciteerd iedereen!!! Ik had niet echt een verhaal verzonnen maar een plaatje gephotoshopped, blijkbaar niet goed genoeg. Deze verhalen zijn tenminste goed! Vorige keer had ik het gevoel dat het een loterij was maar deze keer is het stukken beter, gefeliciteerd nogmaals !

 2.   
  Recon's avatar

  Yes, geweldig! 😀 Kan ik eindelijk m’n schuilplaats uit met mijn gestolen poen 😆

  Thank you GN!

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Geweldig dat laatste verhaal, geweldig 😀
  Iedereen gefeliciteerd he 😉

 4.   
  Cirdan's avatar

  gefeliciteerd gasten;) 8)

  Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Voor de verliezers; er komt vast wel weer een kans. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

  was nog van die vorige prijsvraag hea:P

 5.   
  J-Loco's avatar

  Allemaal door mij 😛 Jackson15, en ook Ruudjehhh 😀
  (niks om trots over te zijn hoor 🙄 😆 )

 6.   
  WW's avatar

  Wout zegt:
  Gefeliciteerd allemaal. Vooral Recon is goed!

  Wout denkt:
  *Fuuuuuuck, kheb twee word-pagina’s voor niks zitten typen 😮 😛

 7.   
  Cirdan's avatar

  hahah idd J-Loco:P Dankzij jullie worden we nu als kleine kinderen behandelt 🙄 😆

 8.   
  J-Loco's avatar

  aachh iemand moet het alternatief neme 😛

 9.   
  Cirdan's avatar

  achja inderdaad ja:P

 10.   
  WW's avatar

  @ J-Loco; Het alternatief nemen? 😛 Misschien bedoel je het initiatief nemen?

 11.   
  J-Loco's avatar

  Nee, ik bedoelde alternatief. Iedereen zei maar gewoon gefeliciteerd terwijl ik zei van dat eerste verhaal slaat nergens op het lijkt wel een loterij. Dat betekent dus dat ik iets anders zei dan de rest, sorry voor de verwarring.

  Maar het alternatief nemen, kan dat niet ofzo. Of kun je na ”het” en voor ”nemen” alleen maar initatief zetten?

  Ik kan er naast zitten hoor!

 12.   
  Joost Nijhof's avatar

  Praat gezellig verder op het forum.

  On topic, graag weer.

 13.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  HAHAHA DIT IS MIJN 2DE KEER DAT IK PRIJSVRAAG WIN xD

 14.   
  Maddy's avatar

  hEY van HARTE alle drie!!!!

 15.   
  Cirdan's avatar

  wat was de 1e en wie ben jij? 😉 gefeliciteerd dan;) (Venom)

 16.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Uhm dat was Star Wars Empire At War 😀
  Enne danku 😀

 17.   
  Design's avatar

  Congratz all! 😀 Damn wat een schitterende verhalen, zeker die laatste. Zoiets zou ik nooit kunnen bedenken. Nice one Recon. 😉

 18.   
  XGT_Spider's avatar

  Gamersnet tnx voor Cars had hem gister gekregen
  en nu al uitgesleepd 😉

 19.   
  Idsipits's avatar

  geweldige verhalen !!!!!!!!!

 20.   
  Game_dude's avatar

  Gefeliciteer iedereen!!! 😉 😀

 21.   
  cheater van belgium's avatar

  ik wil winen

 22.   
  Ruudjee's avatar

  wil je Winen joh?
  Dat wil iedereen die meedoet aan de prijsvraag lijkt me 🙄

 23.   
  Recon's avatar

  Ik heb ‘m binnen en het speelt ge-wel-dig! Niet dat ik de anderen jaloers wil maken hehe 😛

 24.   
  Tha Destiny's avatar

  dat verhaal van recon print ik uit en hang em boven me bed 😛
  echt fantastisch recon
  gefelicteerd allemaal

 25.   
  @vatar's avatar

  Ik heb m’n toetsenbord ook binnen! Ga ‘em zo gelijk proberen! Wat een keyboard…WOW…Eerste keer dat ik win…Kijken hoe ik kan CoD-en met dit toetsenbord! De WASD-opstelling heb ik nu in ieder geval niet meer nodig ;-]

  Big thanx 2 GamersNet (and 2 all for the congrats)…Super!

 26.   
  judith-1991's avatar

  Waneer komt de volgende prijsvraag? 😛 🙂

 27.   
  Cirdan's avatar

  dit begint ook oud te worden…….