Atari verklaart prijsverschil tussen Amerika en Europa van Test Drive

De MMO-racer Test Drive Unlimited leek voor een zacht prijsje in de winkels te komen liggen, maar Atari maakte bekend dat dat alleen in Amerika het geval zal zijn. De reden bleef lange tijd achterwege, maar nu komt Atari met een officiële verklaring. Volgens Atari zit het prijsverschil hem in het aantal Xbox360’s in Amerika met een gouden Live-kaart.

Dit aantal is in Amerika hoger dan in Europa, waardoor er voordelen voor Atari zouden ontstaan. Daarbij lijkt er volgens Atari in Amerika meer animo te zijn voor de game. Test Drive Unlimited komt in Amerika uit voor $39.99, terwijl wij de volle mep van 59,99 euro betalen.


Test Drive Unlimited wordt niet zomaar een game waarin je lekker kan rond crossen, maar het wordt een M.O.O.R.: Massively Open Online Racing! Dat betekent dat je dus niet meer in je eentje rond rijdt, niet meer tegen bots moet racen maar dat je met duizenden mensen tégelijk online kan racen! Zo kan je tot 16 mensen met elkaar racen over enorme lappen asfalt, maar er is ook de kans dat je onderweg andere racers tegenkomt die toevallig ook op die track bezig zijn! Dit zorgt ervoor dat het spel een totaal andere beleving zal gaan krijgen dan we tot nu toe zijn gewend van racegames.

Test Drive Unlimited zal vanaf september in de winkels liggen voor Xbox 360, PC, PS2 en PSP.

  1.   
    Narcist's avatar

    Natuurlijk zijn er in Amerika meer Live- subscribers. Amerika is ook wel ff wat groter dacht ik zo?

  2.   
    Lasso's avatar

    Onjuist. Europa heeft 728 miljoen inwoners en de VS dacht ik rond de 300. Waarschijnlijk zijn is het aantal accounts minder omdat ook al die Oost Europese landen bij Europa horen. 😉

  3.   
    MaxrinAss's avatar

    JA DIE VERPESTEN ALLES 👿 😛 😛 😛

  4.   
    mastertje's avatar

    dit lijkt me wel een vet spel 😆