E3 2006: het einde van een tijdperk?

De E3: bijna een halve week jaar staan in het Los Angeles Convetion Center de groten der gamesindustrie de aanwezigen om hun aandacht te vragen en worden er de grootste nieuwtjes onthuld. Of beter: stonden en werden. Het lijkt er namelijk op dat de E3 zoals we die kennen wordt afgeschaft.

Het Britse MCV heeft namelijk van insiders gehoord dat zowel de Entertainment Software Association (ESA) en een aantal uitgevers overleg hebben gepleegd en dat vooral de uitgevers een einde aan het evenement willen breien. Het kost ze namelijk veel: sommige uitgevers geven voor de E3 alleen al bedragen van meer dan 10 miljoen dollar uit. Dat gaat op aan ruimte, hotels, de reis erheen en misschien wel de grootste kostenpost: beveiliging.

Next Generation en GameSpot melden inmiddels hetzelfde: de E3 van 2007 zou zijn geannuleerd en er zal er daarna ook geen meer komen. Mogelijk zal de periode van midden-mei toch in ere worden gehouden en zal dat de tijd zijn waarin de meeste grote berichten naar buiten worden gebracht. Dat, of er komt een kleiner evenement, waar naar verhouding een veel kleiner publiek zal worden toegelaten en dat meer als previewevenement wordt. Dit idee wordt overigens al op kleine schaal toegepast: een aantal nieuwsberichten worden vaak al net voor de E3 bekend gemaakt en op die momenten geven sommige uitgevers al hun shows, op een voor hun beheersbare manier.

Een officieel antwoord van de ESA wordt deze week verwacht.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik hoop het niet

  2.   
    SCORPIONSOLDIER's avatar

    😮 😮 😮
    laten we inderdaad hopen van niet

  3.   
    G-Man's avatar

    WTF? Zijn die gasten gek ofzo?! Ze moeten gewoon iets verzinnen om hun winst uit de beurs te halen. En zoiezo, gek is het niet dat het teveel geld kost, zie die stands man! Een simpel podium en een rijtje games zonder de hele poespas is meer dan genoeg om iemand te overtuigen. Zorg er eerder voor dat er veel systemen aanwezig zijn ipv dat je een grote ruimte volpropt met veel te grote TV’s en hele grote banken. Bij de PU GamePlay of bij de GameXpo is dat toch ook niet? MS, Sony en Nintendo hadden gewoon een stuk helemaal volgezet met allemaal consoles en hendhelds en beeldschermen die niet al te groot waren. Stoelen? Geen. Gewoon staand. Scheelt ruimte, en je hoeft geen stoel te kopen. Dus het scheelt ook bakken met geld terwijl je er meer voor terugkrijgt. Als ze slim zijn proppen ze in elke hoek een Starbucks die zelf vor stoelen zorgt en zie daar, een hal met meer consoles voor minder geld. Een stand van een kilometer hoog en breed is niet nodig.

  4.   
    J-Loco's avatar

    hoog ? ja
    breed ? nee

    tuurlijk moet het hoog zijn, reclame in de lucht natuurlijk anders trekken ze mss geen kijkers toch ?

    breed is niet egt nodig, voor de stand zelf tenminste

    maar het grootste probleem is iedereen in een redelijk hotel douwe, het reizen (een flinke hummer limo taxi regelen, dat deed de PU)

    wel zuig, E3 is te erg

    @G-Man, jij bent zkr in Amerika geweest 😛 In New-york ? daar was ik vorig jaar op vakantie

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    dit is mischien wel beter.
    omdat het bij de E3 tegenwoordig meer om het geld, de shows, eten, alchohol en babes ging.
    van gamen bleef er niet zoveel meer over.

  6.   
    G-Man's avatar

    @ J-Loco: Jep, ik ben idd naar Amerika geweest. Maar niet naar New York. Gewoon 3 en een halve week rondgereden door California, Arizona en Utah. Zelfs door Death Valley geweest waar het rond de 50 celcius was 😳 Ik heb in LA het Convention Center gezien, wat een gebouw zeg! In Amerika is alles wat voedsel betreft zeer slecht, behalve Starbucks Coffee 😛 Als er iets is waarvoor je de halve wereld wel wakker zou kunnen maken is het dat wel. Echt een gemis hier in NL.

    Ontopic:
    Jah, die reclameborden moeten hoog hangen jah, maar elke uitgever wil het hoogste en opvallendste bord hebben natuurlijk. Dus dan krijg je een soort oorlog van wie het grootste ding heeft en dan kom je al snel in de hoge kosten.