Opvolger van culthit Rez naar de PlayStation 3?

Toen Rez aan de begindagen van de PlayStation 2 verscheen was de doelgroep nog niet zo groot, en de mensen die de console al wel hadden gingen massaal voor de mainstream meuk die ook toendertijd al te krijgen was. Een pareltje tussen alle modder was Rez, gelukkig wel geprezen door de pers maar helaas niet door de consument. De game is helaas nooit echt doorgebroken maar wanneer je zin hebt in een mooie game (waar hebben we al dat HDTV eigenlijk voor nodig?) met geweldige muziek en een gameplay waar je zo heerlijk in verzeild kunt raken, dan zit je met Rez gebakken.

Tot nu toe heeft geen enkele andere ontwikkelaar geprobeerd de game te kopieren, maar misschien doet de oude meester Tetsuya Mizuguchi wel weer een gooi naar de troon. In een interview met de Amerikaanse website 1UP tijdens hun themaweek met Q Entertainment, de ontwikkelstudio van onder andere Lumines, Meteos en Ninety-Nine Nights, kwam Rez even aan bod. Er werd gevraagd of het misschien een idee was een eventuele opvolger van de game op de PlayStation 3 te besturen met de motion-sensor in de controller.

    1UP: Even in Rez,…OK, here comes the enemy. Instead of aiming with the analog, you [could] point with the controller(Wii-mote: red.) and shoot them.

    Tetsuya Mizuguchi: [Laughs] You’re right. [Laughs]

    Shuji Utsumi: [Laughs] We can’t disclose too much information, but you’re right, absolutely.

Hier wekt Shuji Utsumi, de directeur van het bedrijf, al onze nieuwsgierigheid, maar even later wordt het toch allemaal wel heel concreet…

    1UP: I wish that you guys actually owned the rights to Rez, because if you did a Rez now? Oh man, that would be awesome.

    Shuji Utsumi: … Stay tuned! [Laughs] Cut!

Inderdaad, Stay tuned!

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    zegt me niks dit spel

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    niet mijn style.

  3.   
    MaxrinAss's avatar

    ben het eens met jullie allebei