Eerste impressies van East India Company

De nieuwe Finse ontwikkelaar Encore Games heeft een paar eerste impressies de wereld ingestuurd van hun nieuwste project, East India Company. Hoewel er nog een lange ontwikkelingsperiode te gaan is, geven de vrijgegeven trailer en screenshots toch al een aardige indruk van wat de game ons moet gaan bieden. De screens laten enkele omgevingen zien die je in de game tegen zult komen en ook een mannelijk en vrouwelijk personage wist men te strikken voor een fotootje. De trailer toont je verder geen in-game materiaal, maar wel een overzicht van de verhaallijn, voorzien van sfeervolle geluiden en wat artwork.

Het verhaal van East India Company neemt je mee naar de 18e eeuw. Je bent een jonge kapitein van de Britse East India Company, op zoek naar de piraat die verantwoordelijk is voor de dood van je vader en broer. In de game kan je kiezen om in de rol van handelaar, piraat of soldaat het ruime sop te kiezen. Je vaargebied strekt zich uit van Londen tot aan het Sumatraanse Anceh en er zullen meer dan honderd verschillende missies zijn die je in jouw rol moet voltooien.
Verder kan je diverse speciale mankrachten inhuren om je schip en bemanning beter te laten functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een marine schutter, arts, navigator en kanon-officier. Ook zal je te maken krijgen met bloedige zeeslagen, om vijandelijke schepen en vracht over te nemen.
Tot slot zijn er meer dan 40 dorpen en steden waar je kunt handelen, je welvaart vergroten en politieke en militaire macht kunt vergaren. En om alvast de link verder door te trekken met Sid Meier’s Pirates: nee, je hoeft niet te dansen.

De trailer is op deze site te downloaden.

[SCREENSHOTS]

De release van East India Company staat pas gepland voor 2008.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    ja leuk

    Mar waar blijft die f*cking uitslag van de prijsvraaag ?!

  2.   
    Joost Nijhof's avatar

    Dit helpt niet bij de beoordeling 😉

    We zijn er mee bezig. Zijn nogal wat verhaaltjes.

  3.   
    Ruudjee's avatar

    Thn Q 😉

  4.   
    J-Loco's avatar

    dit spel lijkt me wel leuk

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    fijn dat er bjis staat op welke consolce ie gaat uitkomen 😉
    ziet er trouwens behoorlijk strak uit mooie screens en mooi trailer.

  6.   
    ChielB's avatar

    De release is pas in 2008, dus de informatie over de game is momenteel nog beperkt. Ook over de game-info, zoals gameplay en verhaallijn zal vast en zeker nog meer info gaan verschijnen. Even geduld dus nog. 🙂

  7.   
    J-Loco's avatar

    hmz, in 2008 pas ? dan DENK ik niet dat deze game tegen de dan concurerende games op kan !

  8.   
    N.Frufo's avatar

    Ja Indiana Jones was een coobow