Gamersnet.nl

Groot nieuws op komst voor Gears Of War

In een eerder bericht was al te lezen dat er, misschien per ongeluk, een releasedatum bekend was gemaakt van Gears of War. Vandaag kwam echter een onverwachte post op het officiële forum. Mark Rein, vice-president en mede-oprichter van Epic Games, reageerde op het forum met een duidelijke boodschap: “big announcement coming next week!”.

De diverse speculaties van de forumbezoekers over de inhoud van deze ‘grote aankondiging’ liepen uiteen van een officiële releasedatum, een demo op Xbox-Live, tot zelfs de stille hoop op een PS3-versie. Toen uiteindelijk de bekendmaking van een definitieve releasedatum de forumbezoeker het meest voor de hand liggend leek, reageerde Rein nogmaals met een cryptische aanvulling: “Sounds like maybe the announcement that is going to be made isn’t what you think it is.” En toen kon iedereen weer verder gokken…

In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft tijdens de laatste E3 hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking wordt heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, moeten Gears of War tot een echte killergame maken.

De game verschijnt vooralsnog voor de Xbox 360 en PC.