Wereldwijd 21 miljoen Nintendo DS’en verkocht

De Nintendo DS is populair, heel populair. Niet alleen in Japan, maar ook in andere delen van de wereld. Nintendo heeft namelijk bekendgemaakt dat er wereldwijd in totaal maarliefst 21 miljoen systemen zijn verkocht, de orginele Nintendo DS en de Nintendo DS Lite bij elkaar opgeteld. Dit komt neer op wel 42 miljoen schermpjes, daar kun je een boel dingen op bekijken.

De Nintendo DS ligt in de Verenigde Staten sinds november 2004 in de winkels, wij Europeanen mochten er vanaf maart 2005 mee aan de slag. Maar het grootste succes speelt zich wel af in Japan, waar de handheld sinds december 2004 te koop is. 21 miljoen systemen in minder dan twee jaar tijd betekent dat er gemiddeld per minuut, ergens op de wereld, ruim 25 doosjes met daarin een DS verpakt de toonbank over gaat. En wanneer je een beetje een vlotte lezer bent, zijn er tijdens het lezen van dit bericht ook weer 15 verkocht, oftewel alweer 2000 dollar op de bankrekening van Nintendo.

  1.   
    n00kie's avatar

    Nice 😀 😮

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Holy bananas,, das wel veel 😮

    ff off-topic; weet iemand wanneer de uitslag van de pv bekend gemaakt wordt ?

  3.   
    DARKSPEAR's avatar

    holy kroket dat is focking veel

  4.   
    Totally N00bish's avatar

    hehe dan is de ds toch beter dan de PSP 😆

  5.   
    Copyc@t's avatar

    Nou nee niet beter hij verkoopt beter, heeft een jaar voorsprong en betere games tot nu toe, maar geeft de PSP nog even de tijd….Ik vind wel dat die het megagoed doet voor de eerste hh van Sony …ik heb ze beiden maar als ik eerlijk ben gebruik ik de DS voor korte gamesessies en de PSP game ik soms uren achter elkaar op, ze zijn anders maar in mijn ogen even goed.