LucasArts geeft ook de Nintendo Wii haar zegen

LucasArts zal zowel de Xbox 360, de PlayStation 3 als de Nintendo Wii gaan ondersteunen, aldus Steve Sansweet, een medewerker van het bedrijf. Hiermee ondersteunen bijna alle grote third-party ontwikkelaars Nintendo’s nieuwe gameplatform. Waar veel mensen een beetje bang voor waren, lijkt toch nog goed te komen. Ten tijde dat de console nog de Revolution heette werd er veel gezegd dat je dat apparaat vooral voor de Nintendo-games zou kopen, de third-party titels van bijvoorbeeld Electronic Arts, Ubisoft, Activision en Take 2 zou je toch echt op de Xbox 360 of de PlayStation 3 moeten gaan spelen. Maar steeds meer ontwikkelaars zeggen steun toe aan de Wii, en nu dus ook LucasArts.

Wat voor games deze samenwerking voort gaat brengen is nog niet bekend, maar Sansweet wist al wel te vertellen dat hij erg uit zou kijken naar een Star Wars Jedi-game waarbij de Wiimote gebruikt werd als lightsaber. Daarnaast kan het misschien ook zo zijn dat Indiana Jones 2007 naar de Wii gaat komen en wellicht is er ook een vliegspel in het Star Wars-universum te verwachten waarbij de Wiimote dienst kan doen als stuurknuppel waarbij de controller horizontaal voor je wordt gehouden.

Helaas is dit nog allemaal speculatie, maar hopelijk worden de eerste games voor de Nintendo Wii van LucasArts spoedig aangekondigd.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Een Jedi-game met de Wiimote als lightsaber wordt echt zooooo vet!

  2.   
    J-Loco's avatar

    jah man nu al zin in 😀

  3.   
    Ruudjee's avatar

    Wiiii 😀 ( 🙄 )
    Lijkt me echt uberrvet.. Lightsaber besturen met je Wii-Troller 8)

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    star wars game met de wii lijkt me wel grappig 😆

  5.   
    Diede's avatar

    Gouden combinatie, zo lijkt me!

  6.   
    DARKSPEAR's avatar

    Laggen kan ik eindelijk die dwerg yoda dood rossen ik haat die groene gemuteerde kikker laat die gek normaal praaten STOMMEN KUT YODA. sry voor dit bericht maar ik haat yoda heel erg