The Elder Scrolls IV: Oblivion naar de PlayStation 3?

The Elder Scrolls IV: Oblivion en de PlayStation 3 zijn nogal een apart stel. Aanvankelijk kondigde Bethesda de game aan voor de PC, waarna de Xbox 360 en de PlayStation 3 zich daarbij voegden. Eind 2005 werd Oblivion voor de PlayStation 3 weer gecancelled en verscheen de game dit voorjaar uiteindelijk voor de PC en Xbox 360. Nu lijkt er toch weer een kans de zijn dat de game naar Sony’s nieuwe paradepaardje gaat komen, want de Amerikaanse winkelketen GameStop heeft de game in haar assortiment opgenomen. Of dit waar is, is uiteraard nog te betwijfelen en daarnaast zijn we wel benieuwd wat Bethesda’s beweegredenen zijn. Heeft het commerciele succes (3 miljoen verkochte exemplaren) op de PC en Xbox 360 de ontwikkelaar gemotiveerd tot een PlayStation 3-versie?

Volgens GameStop zou de game vanaf 6 november 2006 in de Amerikaanse winkelschappen liggen voor de gebruikelijke prijs van 60 dollar. Bij de Product Info is geen afwijkende informatie te vinden, dus we zullen moeten aannemen dat de PlayStation 3-versie een port is van de editie die op de PC en Xbox 360 verscheen. Niet dat dat erg is bij een topgame als deze…

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion zal dus misschien vanaf november voor de PlayStation 3 te koop zijn. Voor de PC en Xbox 360 is de game reeds verschenen.

 1.   
  J-Loco's avatar

  tja, goeie keus ?

 2.   
  jonathan4788's avatar

  dat zou super zijn want ik speel dat nu op de pc maar dat is niet egt leuk met het toetsenbord dus op de ps3 zou wel vet zijn 8)

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Beter.. Niet van Plan een xDoos te kopen, PC trekt het niet op hoge kwaliteit. en PS3 wil ik toch wel graag 8)

 4.   
  J-Loco's avatar

  ehmm.. ik speel ook en ik vind het juist fijn op een keyboard

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  kan makkelijk zulke spellen kunnen makkelijk op een console kijk maar naar fable op de xbox speeld ook goed

 6.   
  Diede's avatar

  Sheisse ik heb nét Oblivion voor de 360 gekocht 😛

 7.   
  J-Loco's avatar

  hmz, is de PS3 qua hardware nou beter dan de 360 ??