Gamersnet.nl

Productie Playstation 3 begonnen

Volgens de Chinese kranten Apple Daily en Commercial Times is Asustek begonnen met het versturen van kleine aantallen Playstation 3-consoles. Volgens een uitgebracht verslag zouden er in juni ongeveer 200.000 sets met componenten naar Asustek gestuurd zijn, wat dus ook betekent dat de Taiwanese fabrikant al in staat is om eenzelfde aantal consoles te produceren. Deze maand krijgt Asustek naar verluidt meer sets om de productie alvast verder op te schroeven, om vervolgens in de maanden september en oktober meer dan een miljoen sets te verwerken tot Playstation 3.



Sony heeft beloofd dat er tijdens de wereldwijde lancering twee miljoen consoles beschikbaar zouden zijn en aan het einde van dit jaar zou dat aantal zelfs richting de vier miljoen moeten gaan. Het bedrijf verwacht verder dat er medio maart 2007 circa zes miljoen consoles in de verkoop zullen zijn. Om dit hoge aantal te kunnen bereiken zou fabrikant Foxconn ook bezig gaan met het produceren van Playstation 3-consoles. Dit bedrijf gaat pas met de productie beginnen zodra de vraag naar de PS3 stijgt, waardoor ze pas enige tijd na de lancering zullen inhaken.

De launch van de PS3 stond al enige tijd gepland voor midden november. Gezien de huidige ontwikkelingen ziet het er naar uit dat dit best gehaald kan worden.