Nieuwe Colin McRae krijgt een naam en gezicht

De zeer succesvolle serie racegames van Colin McRae maakt zich op voor een eerste verschijning op de next-generation consoles. Ontwikkelaar Codemasters heeft vandaag alvast een paar details vrij gegeven over de nieuwe Colin McRae. In de Verenigde Staten zal de game DIRT: Colin McRae Off-Road gaan heten en in de gebieden met een PAL televisiestandaard zal de game door het leven gaan als Colin McRae: DIRT. Dit verschil is volgens Codemasters gemaakt vanwege de naamsbekendheid. De inhoud zal overigens voor beide titels gewoon hetzelfde zijn.

Aangekondigd als “de meest diverse game uit de serie” zal Colin McRae: DIRT locaties overal ter wereld bevatten. Ook het bekende handelsmerk van de serie, de point-to-point races, alsmede een aantal off-road events zullen in de game voorkomen. Exacte locaties en circuits zijn nog niet bekend gemaakt, maar het gerucht gaat dat in elk geval de gehele 20 kilometer lange rit bij Pike’s Peak International te rijden zal zijn, inclusief de meer dan 150 bochten door de Rocky Mountains.

Als toevoeging op de point-to-point races zal Colin McRae: DIRT ook voorzien worden van woestijnraces met 4×4’s en Dakar-vrachtwagens, Rally Crosses met afwisselend zand en asfalt en tot slot Hill Climbing met 850 PK-sterke monster-trucks. Verder zal de game een modus krijgen voor alle Europese, Internationale en Wereld kampioenschappen waarin je kunt rijden met officiële 2WD, 4WD, RWD en Classic rally-auto’s.
Over de multiplayer is nog niet heel veel bekend gemaakt, maar het is vrijwel zeker dat de game een online multiplayer zal bevatten.

Codemasters houdt verdere details over de game nog geheim, maar er zijn al wel een drietal screens gevonden. Het zijn concept-screens aangezien het nog te vroeg is om in-game materiaal te hebben, maar de screens zijn gemaakt met de 3D-modellen die ook in de game gebruikt worden. Colin McRae: DIRT zal in 2007 gelijktijdig verschijnen op de PC, Playstation 3 en Xbox 360.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Design's avatar

  Ikzelf speel niet zo graag rally-games maar ik vind het er wel vet uitzien! 😉

 2.   
  CHAOS's avatar

  dit word zo errug vet!! kan niet wachten

 3.   
  Ruudjee's avatar

  Ziet er zeeeeker vet uit 😀

  FF Off-Topic; is de uitslag van de Prijsvraag van Untold legends al bekend 🙄 ?
  ben nl. op vakantie geweest, dus mb heb ik hem gemist.

 4.   
  ChielB's avatar

  Uit het bericht over de prijsvraag: “Beantwoord onderstaande vraag voor 23 juli 2006….”

  Nog even geduld dus. 8)

 5.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  😮 😮 wow 😮 😮

 6.   
  Cirdan's avatar

  ziet er vet uit 😮 😀

 7.   
  Dirkiee Pooh's avatar

  Deze game ga ik zeker spelen 😀