Gamersnet.nl

KillerNic: netwerkkaart voor echte winnaars

Om mooier te kunnen spelen en makkerlijker te kunnen winnen hebben sommige gamers een hoop geld over. Zij kopen daarvoor de snelste processoren, de beste videokaarten, de snelste muizen, physics cards, speciale toetsenborden, uitstekende headsets en ga zo maar door. Bigfoot Networks, een “research and development technology company that is dedicated to making hardware that speeds up your game play” voegt een netwerkkaart aan dit rijtje toe: de KillerNic!

KillerNic staat voor Killer Network Interface Card, oftewel een supernetwerkkaart. Op het eerste gezicht is de KillerNic een normale PCI-netwerkkaart, maar schijn bedriegt: op het kaartje zijn een speciale 400MHz processor en 64 MB geheugen geplaatst. En dat maakt volgens Bigfoot dan ook het verschil: reguliere netwerkkaarten laten nogal wat werk over aan de gewone processor op je moederbord en de KillerNic doet al dat werk zelf. Daardoor heeft de processor meer tijd over om de game zelf weer te geven. Netwerkverkeer dat gerelateerd is aan gaming krijgt dankzij de KillerNic ook nog eens voorrang.

En waar niet dat tot leiden? Minder lag, meer snelheid in je game en dus meer mogelijkheden om online te winnen. Een gedurfde uitspraak… Benchmarks en prijzen zijn er helaas nog niet, een website wel: http://www.killernic.com/KillerNic/