Jeff Minter en Yves Guillemot over de PS3

In navolging van Hideo Kojima en Tetsuya Nomura hebben ook Jeff Minter en Yves Guillemot hun mening over de PlayStation 3 gegeven.

 
Links: Jeff Minter, Rechts: Yves Guillemot

Jeff Minter, een Industry Legend en oprichter van Llamasoft, is niet bepaald positief ingesteld op Sony: hij noemt het bedrijf in zijn laatste column voor Edge zelfs “ongelooflijk arrogant”. Zijn mening komt na uitspraken van de Europese directeur van Sony Computer Entertainment, David Reeves, die meent dat ‘de eerste vijf miljoen exemplaren sowieso direct verkocht zullen worden, alleen maar omdat het een PlayStation 3 is. Het maakt dan niet eens uit wat het apparaat precies doet en of er al games voor zijn’. Minter vindt die houding samen met de ook in zijn ogen hoge prijs dus op z’n zachtst gezegd ongepast.

Yves Guillemot, die aan het hoofd van Ubisoft staat, is wat milder, maar ook hij valt een beetje over de prijs van de PlayStation 3. Hij verwacht dat de eerste lading PlayStation 3’s uitverkocht zal raken, maar dat 2007 het echte slagveld zal zijn. In dat jaar zal Sony de prijs volgens hem wel moeten laten zakken, om mee te kunnen komen met Microsoft en haar Xbox 360.

  1.   
    R.andom H.ero's avatar

    Amen