Opschudding om witte PSP-reclame

Kortgeleden is de witte versie van de PlayStation Portable gelanceerd, de Ceramic White editie, en die ging uiteraard vergezeld met een reclamecampagne uit het kamp van Sony. Ditmaal had men wel een erg orginele reclame verzonnen, namelijk en witte en een zwarte vrouw die voor de witte en zwarte versie van de PSP staan. Op de advertenties is duidelijk te zien dat ze letterlijk om de klanten vechten, en dat is niet in goede aarde gevallen bij veel mensen.

Volgens velen is de reclame van Sony discriminerend en rascistisch. De witte vrouw zou meerderwaardig zijn door de lichtinval en ze zou de zwarte vrouw zelfs mishandelen. Op de advertenties is dan wel te zien dat de witte PSP-versie de zwarte goed in de tang heeft, maar op andere afbeeldingen is de donkere vrouw haar blanke tegenspeelster weer de baas.

  “The marketing campaign for the launch of the white PSP in the Netherlands focuses on the contrast between the Black PSP model and the new Ceramic White PSP model. A variety of different treatments have been created as a campaign to either highlight the whiteness of the new model or contrast the black and the white models. Central to this campaign has been the creation of some stunningly photographed imagery that has been used on large billboards throughout Holland. All of the images created for the campaign have been designed to show this contrast in colors of the PSP’s, and have no other message or purpose.”

Sony geeft dus aan gewoon door te gaan met de reclamecampagne, al zullen de billboards niet meer in Engeland te zien zijn.

 1.   
  Mandamo's avatar

  Ach, ik kan het wel begrijpen, maar een beetje overdreven is het wel. De wite vind ik trouwens mooier! ๐Ÿ˜›

 2.   
  Ruudjee's avatar

  OMG waarom gaan die zeikerds niet gewoon een HOBBY zoeken!? ๐Ÿ™„
  Laat die reclame lekker.. ga die reclame van Frisia van de buis proberen te halen ofzo, dan doe je tenminste iets NUTTIGS 8)

 3.   
  Cirdan's avatar

  hahah idd;) ben met je eens ruudjehh

 4.   
  MaxrinAss's avatar

  Ik heb die tekst van die reclame van frisia al helemaal in me kop: Leeeeen van frisia…… Financeringen!!!!!

 5.   
  n00kie's avatar

  Lol Stelletje miereneukers… iedereen heeft ALTIJD comentaar op reclame… ๐Ÿ˜‰

 6.   
  marC.nl's avatar

  Helemaal mee eens..;)

 7.   
  Rock-in's avatar

  Het ziet er wel een beetje TE uit. Maar we zijn wat gewent van Sony duzz ๐Ÿ™‚

 8.   
  Fawaka-W's avatar

  k vind het niet leuk om te zien zo.
  k vind dat zo iets helemaal niet de verkoop stimuleert :S

 9.   
  real gamer's avatar

  waarom zet sony gewoon niet zon plaatje van de witte psp voor de reclame ๐Ÿ˜•