Nintendo DS verkoopt achttien miljoen schermen in Japan

Nintendo of Japan heeft bekendgemaakt dat er tot nu toe maarliefst negen miljoen exemplaren van de Nintendo DS zijn verkocht in het land van de rijzende zon. Dat is nu al beter dan welke editie van de GameBoy dan ook, en een groot succes.

Die negen miljoen verkochte units zijn de totale verkopen van de ‘oude’ Nintendo DS en de Nintendo DS Lite bij elkaar opgeteld, waardoor we op een totaal komen van achttien miljoen schermpjes. Vanuit dat oogpunt gezien is de Nintendo DS de best verkochte handheld ooit. Het succes van de DS is vooral te danken aan de games die ervoor uitkomen. Zoals iedereen wel weten hebben Japanners een voorkeur voor alles wat raar is, dus gaat men massaal aan de Brain Training, Calligraphy Training, Cook Training en god mag weten wat nog meer. Daarnaast heeft de Nintendo DS Lite met zijn strakke uiterlijk de verkopen nog een boost weten te geven en vanaf 20 juli zal er een roze editie van deze remake te koop zijn.

Per week verkoopt de Nintendo DS meer dan alle andere gamessystemen bij elkaar opgeteld. De voorsprong op Sony’s PlayStation Portable is dan ook gigantisch, maar die handheld loopt dan weer beter in het Europese en Noord-Amerikaanse continent. Wereldwijd worden de totale verkopen van de Nintendo DS tegen de twintig miljoen aangeschat.

 1.   
  MaxrinAss's avatar

  Dat plaatje is echt hilarisch! ๐Ÿ˜€

 2.   
  J-Loco's avatar

  En verdient, Nintendo doet altijd iets nieuws ! Gamecube was op een bepaalde manier ook nieuw, de discjes waren anders, de controller natuurlijk, het slimme design van de Cube. Maja ๐Ÿ˜›

 3.   
  Design's avatar

  LoL prentje. ๐Ÿ˜›

 4.   
  Cirdan's avatar

  idd;) N DS doet het goed daar bij de rijzende zon(A)