Sony in flinke geldproblemen

Voor het eerst in tien jaar tijd heeft Sony grootse geldproblemen. Natuurlijk zijn er altijd wel wát financieel mindere periodes, maar dit keer is het ernsitger dan ooit tevoren. Sony heeft namelijk 545.000.000 euro (vijfhondervijfenveertigmiljoen euro) geleend, bedoeld voor ‘generale middelen’. Sony verwacht echter al het geld dubbel en dwars terug te verdienen met de opbrengsten van de Playstation 3 en haar games. Zegsman Shinichi Tobe geeft toe dat er meer geld wordt geleend dan aanvankelijk gepland. Zijn collega Koji Kurata zegt dat er 3,13 miljard euro op gaat aan de productie van de derde PlayStation, en nog een onbekend gedrag aan het perfectioneren van de Blu-ray speler. Dit is al het zoveelste negatieve bericht over Sony. Gaat het helemaal fout lopen met de PS3? Of komt er uit onverwachte hoek toch nog een geweldige console, die over de Xbox 360 en de Wii domineert? De tijd zal het leren…

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Ooh, als de PS3 dadelijk gewoon beter blijkt te zijn als xDoos 360 en Wii, verdienen ze dat geld zooo makkelijk terug 😆

 2.   
  Design's avatar

  Daar komen ze wel uit, ik zie een bedrijf als Sony echt niet failliet gaan. En zeker met de PS3 zullen ze een grote financiële slag slaan. Dit kan dan ook meteen nog een verklaring zijn waarom de PS3 ‘zo duur’ wordt. 🙄

 3.   
  n00kie's avatar

  Idd maar als de playstation 3 nou niet goed verkoopt.. ( Niet dat het gaat gebeuren ) Maar ik denk.. Dat sony het dan niet heel erg lang uit gaat houden… Net als Design zie ik sony ook niet zo snel failliet gaan.. maar als de playstation 3 niet goed verkoopt… Wat dan? 😮

 4.   
  defjam's avatar

  Zijn collega Koji Kurata zegt dat er 3,13 miljard euro op gaat aan de productie van de derde PlayStation, en nog een onbekend gedrag aan het perfectioneren van de Blu-ray speler.
  rare mensen daar bij sony dan 😆

 5.   
  J-Loco's avatar

  Eigen schuld dikke buld, maar erg jammer. Want ik heb genoten van PS1 en PS2 ! En nog jammer: er komt geen 4e Playstation (of opvolger van de PSP)

  Ik zie Sony ook niet failiet gaan, maar weten jullie dat de grote sony baas gezegt heeft ”De next gen begint pas als wij dat zeggen” 👿 😕 Dit ben ik niet gewend van Sony.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ J-Loco

  wie zegt dat er geen nieuwe playstation komt messchien niet onder die naam maar er komt heus wel weer een console van sony.

 7.   
  Ariej's avatar

  Even voor de duidelijkheid: Sony heeft niet alleen de playstation hé, Sony heeft ook Laptops, Computer, TV’s enz. enz. enz. Sony gaat echt niet zomaar failliet daar moet echt iets heel raars gaan gebeuren voordat dat echt gebeurt.

 8.   
  snuifski's avatar

  Ow jawel hoor,dat kan zeker zomaar gebeuren.
  Juist op tvs,laptops en andere electrische apparatuur draait men al lang verlies aangezien de markt verzadigd is,en juist de playstation is het stokpaardje van sony nu,mislukt dat dan kon het idd zomaar gebeuren dat ze de divisie playstation afstoten zo werkt dat in een groot bedrijf.
  Phillips is ook bijna kopje onder gegaan toen ze begonnen met de thuiscomputermarkt destijds,en toen was het bedrijf evengroot als sony maar is juist daardoor bijna naar de knoppen gegaan omdat ze niet konden concureren met de c64 achteraf.
  Tijd zal het leren,maar sony heeft in de 360 wel degelijk een geduchte concurent.

 9.   
  Fawaka-W's avatar

  sony is een miljarden bedrijf… die 500 miljoen is maar wat kleingeld voor hun 😉

 10.   
  Cirdan's avatar

  idd wierie;)

 11.   
  Jackass's avatar

  Dan zijn jullie dus niet helemaal in de wereld van Miljoenen of Miljarden, of geef eens de beurswaarde van Sony zonder het na te kijken?

  Klopt, die weet je niet, Sony zal iig niet binnen een jaartje falliet gaan in mijn ogen, maar Blu-ray & Ps3 moeten een succes worden, want in de rest van de markten maken ze niet echt winst.

 12.   
  Fawaka-W's avatar

  dat is een tijdelijke dip.
  denk je dat de mensen altijd zullen inhouden met het kope nvan tv’s ect.
  ze zullen over een tijdje als de economie bij trekt (oorlog terrorisme is ergste zaak) zullen ze weer meer gaan spenderen.
  wat sony doet is juist super! ze verkopen de ”normale” spelen wel zoals dvd tv’s enz, maar investeren ook nog in nieuwe producten Blueray ps3 ect.
  daar mogen veel bedrijven een voorbeeld van nemen, philips bijvoorbeeld heeft echt wel de technologie en gelden om ook dit soort investeringen te maken, maar ze durfen niet en sony wel.

 13.   
  G-Man's avatar

  Dit is al de zoveelste tegenslag van Sony, ze zullen het geld echt niet voor niets geleend hebben, maar het is een erg fiks bedrag en erg achterlijk om nu al te zeggen dat ze het ‘dubbel en dwars’ terug gaan verdienen. Noujah, eigenlijk wel… Als ze 1-miljoen PS3’s verkopen (maakt niet uit welke kit) dan hebben ze het alweer meer dan terug. Dit is voor zo’n bedrijf geen groot bedrag, maar er zitten meer productie-kosten aan de PS3 en dat gaat ze misschien wel een flinke kick in the ass geven… Met Blu-Ray gaat het helemaal goedkomen denk ik, want die technieken gaan HD-DVD met gemak voorbij ook al is het misschien net wat duurder.

 14.   
  Asilaydying_Johny's avatar

  Volgensmij komt sony er wel uit er moet toch wel op zijn minst wel 1 miljoen klanten de ps3 aanschaffen van de hele wereld dan zitten ze al weer boven de 600.000.000 en dan nog de games.

 15.   
  CHAOS's avatar

  lekker voor sony hopelijk gaan ze ten onder 😆

 16.   
  Rijstekorrel's avatar

  nou sony hoeft echt niet tenonder gegaan.ze brengen alleen maar goede spullen uit en goede ook.mensen beginnen nu alleen over sony tezijken omdat de ps3 wat dingen heeft wat de wii ook heeft z’n beetje.maar sonty is verder goed bedrijf vind hun erg goed met telefoons ook heb SE w810i en die oordopjes vind ik stukken beter dan de ipod oordopjes ook.mensen moeten niet zo zeuren geef alles een kans klaar de ps3 heeft ook die sensor om tebewegen een beetje boeid.de wii is er voor gemaakt maar de ps3 niet is maar extra fuctie die niet altijd gebruikt zal worden

  o ja geen sony fanboy verder heb xbox ook en andere merken dingen hier.

 17.   
  Ruudjee's avatar

  Jep die soort oortjes heb ik ook ;), super goede dingen..
  Maar het is wel wat wieriemaster zegt; Sony is een miljarden bedrijf.. die 3 miljard is wel heel wat, maar ze zullen dr echt niet wakker van liggen ofzo..

 18.   
  J-Loco's avatar

  @ Wieriemaster

  Als die 500 miljoen maar wat kleingeld is, waarom lenen ze dan, en er word niet voor niks gezegt dat ze in geld problemen zitten, denk jij dat je als iemand zonder verstand van het bankafschrift van sony kan bepalen of het voor hun losgeld is, 500 miljoen is voor niemand ”losgeld”.

  btw Wieriemaster, ben je fanboy ? Ik vraag het maar gewoon he, want je prijst sony en PS altijd zo hoog

 19.   
  CHAOS's avatar

  SONY= 👿 sony kan de knkr krijgen XBOX 4 EVER

 20.   
  J-Loco's avatar

  als er zoiets is als een fanboy, is het chaos wel..