Microsoft: geen interne HD-DVD voor Xbox 360

Er komt geen interne HD-DVD drive voor de Xbox 360. Nu niet, nooit niet. Tenminste, volgens Microsoft. Ook al beweerde Toshiba eerder anders, Microsoft denkt dat het slimmer is om de consument zelf te laten kiezen voor de extra drive. Een slimme manier om de aanschafkosten te drukken natuurlijk.

“We have no plans to release the Xbox 360 with an internal HD DVD drive. At E3 we showcased our Xbox 360 HD DVD player that is an external drive. Since launching Xbox we have retained a games first emphasis, but we also offer consumers the ability to build on our powerful platform, such as in combination with a Windows Media Center Edition PC. We feel that offering the drive externally is the best way to give consumers the ultimate choice to create their own high definition experiences. We have no plans to release the Xbox 360 with an internal HD DVD drive.”

Duidelijke taal dus van Microsoft. Achteraf gezien ook wel logisch. Het aanpassen van het produktieproces zou veel kosten met zich meebrengen, dit is de handigste oplossing voor iedereen lijkt.

 1.   
  G-Man's avatar

  Ik denk niet dat het veel uitmaakt. Als je hem intern zou hebben wordt je X360 weer net zo groot als de Xbox, je betaald er veel meer geld aan, en zeg nou zelf HD-DVD en Blu-Ray zijn leuk, maar nog lang niet nodig.

  Intern vind ik dus niet zo handig, maar zoals MS het externe gebeuren gaat doen is ook redelijk schokkend… Heb je al eens een plaatj van die drive gezien naast de X360? Die drive is huge 😮 En hij vreet flink wat energie… Té veel energie als je het mij vraagt… Ik heb nu al problemen met mn PC dat zodra ik de PC en X360 tegelijk aanzet dat de GPU van de PC zegt dat er te weinig stroom is en dat de graphics automatisch naar beneden gaan… De X360 heeft niet de juiste software om ook te regelen dat de graphics omlaag gaan in dat geval dus zal alles grandioos gaan haperen. Natuurlijk heb ik het hier over een aansluiting op een stekkerdoos, maar dat is wel wat heel erg veel mensen gebruiken.

 2.   
  J-Loco's avatar

  dan koop je een verlengsnoer 😀

 3.   
  sambir's avatar

  Ik heb heel veel apparatuur op 1 stekkerdoos ik heb helemaal geen problemen met stroom.

 4.   
  Design's avatar

  Idem sambir. Ik zou zeggen: ‘ Koop je een nieuwe stekkerdoos @ Gman! ‘ 😉

 5.   
  templer's avatar

  HD-DVD en Blu-Ray zijn nog lang niet nodig zeg je?
  Er zijn anders zat ontwikkelaars(bijv. Team Ninja) die klagen over te weinig ruimte op de dvd schijfjes voor de 360. Nu met de komst van High Definition alle pixels in HD moeten is de ruimte van gewone dvdtjes aan de kleine kant, nu valt het misschien nog wel mee maar bij de toekomstige spellen zal die Blu-Ray goed van pas komen. Terwijl de spellen van microsofts machine dan waarschijnlijk op meerdere schijfjes moeten worden gezet wat hogere productie kosten met zich mee brengt.

 6.   
  Narcist's avatar

  Dat alle games nu HD moeten ondersteunen maakt niks uit. Alle textures hebben al een grote resolutie, de hogere resolutie is alleen wat zwaarder op de videokaart.
  HD-DVD speler is wel leuk als je al een HDTV hebt en HD films kunt kopen (bestellen in amerika ofzo).

  Remember: stilstaan = achteruitgaan

 7.   
  The Chef's avatar

  @ Templer: dat is ongeveer vloeken in de kerk…blue-ray noemen in combinatie met de Xbox 360…..ik denk(hoop) dat je HD-DVD bedoeld…… 8)

 8.   
  G-Man's avatar

  Jah, mr denk je niet dat Team Ninja een beetje zeurt? Vergelijk maar eens met Oblivion. Als Bethesda een game als Oblivion met gemak op ��n schijf kan krijgen dan moet het ook niet veel uitmaken.

  @ Slipstreamer: Jah, idd… Mr was het toch maar zo, want Blu-Ray is 10x beter dan HD-DVD…

 9.   
  J-Loco's avatar

  G-Man hoe weet je dat ? hebbie ze al ? 😀