Kojima en Nomura over de PlayStation 3 (en een beetje Wii)

Naast PS3-ontwikkelaars in het algemeen mochten Hideo Kojima van Kojima Productions en Tetsuya Nomura van Square Enix ook nog even een zegje doen over de nieuwe PlayStation.

 
Links: Hideo Kojima, Rechts: Tetsuya Nomura

Kojima is al jarenlang fervent aanhanger van de PlayStations en is over het algemeen positief over de derde incarnatie van het apparaat. Toch snapt hij de commotie rond de prijs en zal hij ook nooit zeggen dat het goedkoop is. De PS3 is volgens hem wel ‘de toekomst’ en Nomura geeft hem daar gelijk in. Volgens hem zal de PS3 over een paar jaar zeker aan de top staan. Zijn games, zullen daar volgens hem absoluut een flinke bijdrage aan geven. De hoge kosten van de games, ook een heet hangijzer voor Sony, zijn volgens Kojima een noodzakelijk kwaad om kwalitatief goede en innoverende games te kunnen blijven maken.

Kojima is wat minder blij met de keuze dat er geen rumble-functie in de PS3-controller zit, want zijn games hebben hier altijd goed gebruik van gemaakt. Hij en Nomura zijn echter wel van mening dat deze functie in een later stadium toch terug gaat komen. En als het dan niet met de motion sensing samen kan werken zoals Sony beweert, dan moet er te schakelen zijn tussen rumble en motion sensing, vindt hij.

Over de Wii wilde Kojima ook nog wel wat kwijt: hij vindt de besturing een geweldig idee en is al bezig aan een game voor de Wii. Toch blijkt hij een echt PS(3)-fanboy: volgens hem bestaat de Wii verder uit verouderde concepten. Hij ziet dan ook liever een PS3 met een Wii-controller.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Hij en Nomura zijn echter wel van mening dat deze functie in een later stadium toch terug gaat komen. En als het dan niet met de motion sensing samen kan werken zoals Sony beweert, dan moet er te schakelen zijn tussen rumble en motion sensing, vindt hij.

    vind ik ook eigenlijk anders een soort schakelaartje want niet allre games zullen die moyion sensor gebruiken dus dan zet je hem om naar de tril fuctie

  2.   
    Ariose's avatar

    Met een schakelaar zou het beste zijn, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren 😕

  3.   
    firro's avatar

    Boeind verhaal 😕 😛

  4.   
    CHAOS's avatar

    BORING 👿