Amerikaanse releasedate Final Fantasy XII onthuld

Square-Enix heeft bekendgemaakt dat zowel de normale versie als de Collector’s Edition van Final Fantasy XII vanaf 31 oktober in de Amerikaanse winkels zal liggen. De Collector’s Edition heeft als toegevoegde waarde ten opzichte van de normale versie dat er onder andere een paar promotrailers, een interview met de ontwikkelaars en een artgallery inzit.
Aangezien Square-Enix nou niet bepaald een van de snelsten is met het uitbrengen van games lijkt de kans vrij klein dat wij de game nog voor het einde van 2006 kunnen verwachten. Maar dat hij komt, is al zeker.

Final Fantasy XII speelt zich af in een wereld genaamd Ivalice. Deze wereld is opgedeeld in de twee grote continenten Valentia en Ordalia. Beide continenten worden overheerst door een grootmacht, waarbij de grootmacht van Valentia, Arcadia, ook nog eens het kleine, maar technisch vergevorderde en belangrijke Dalmasca. De bewoners van dit eiland zijn niet blij met de bezetting, en de hoofdrolspeler, Vaan, is daar één van. Hij gaat in het verzet en ontmoet daat de andere characters, zoals Ashe, Balflear en Fran.
Final Fantasy XII zal weer een turn-based role-playing game zijn, net zoals alle voorgangers. Een groot verschil met de vorige Final Fantasy-games is echter dat de werelden waarin je rondloopt nu meer 3D zijn. Had je eerst nog een vast camerastandpunt, nu hangt de camera achter je en kun je hem zelf besturen met de rechter analoge stick. De RPG-actie zal weer van ongekend hoog niveau zijn en ook de graphics persen het uiterste uit de PlayStation 2.

Final Fantasy XII zal dus eind 2006 of begin 2007 voor de PlayStation 2 gaan verschijnen.

  1.   
    Design's avatar

    Just love the Final Fantasy reeks! 8)

  2.   
    Fawaka-W's avatar

    kep hem al een tijdje gedownload.
    ik vind het verhaal weer super! maar het battle systeem wat minder.

  3.   
    J-Loco's avatar

    Ik vind final fantasy best wel uitgemelkt, mijn mening

  4.   
    Design's avatar

    Ja, begint wel een beetje uitmelkerij te worden, maar ik vind het toch nog altijd een vet spel. 😀 Erger dan The Sims kan toch nooit uitmelken, dus…. 😉

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    mooi eindelijk dit is de 1ste final fantasy die ik wil en die ik ook leuk vind 😀

    @Design

    nou the sims valt wel mee oke ik zij het ook bij deel 2 .maar ik heb hem gedownload en effe gespeeld gekeken of ik het nog steeds zo vond als aan het begin toen ik de sims 2 speelde maar ik vond het wel leuk was effe wennen maar was wel leuk

  6.   
    firro's avatar

    Ik heb nooit intresse gehad in Final Fantasy 8)

  7.   
    CHAOS's avatar

    boeiend zeg wat kan mij jou mening scheelen maar dit 1e keertje geef ik je gelijk