Valve kijkt mee hoe (goed) jij Episode One speelt

Het zal wel ergens in de EULA (gebruikersovereenkomst) staan, maar toch is het eventjes slikken als je het ziet: Valve heeft pagina online staan waarop staat hoe goed iedereen Half-Life 2: Episode One speelt. Bijvoorbeeld in welke levels de meeste doden vallen en welke versie van DirectX gehanteerd wordt.

Dit is natuurlijk voer voor de privacybeschermers onder ons: Valve mag dan wel adverteren met ‘om de kwaliteit te verbeteren verzamelen wij etc. etc.’, niet iedereen zit er op te wachten dat er over zijn of haar schouders wordt meegekeken door de ontwikkelaar en wie weet wat er nog meer aan informatie verzameld wordt?

Enfin, de statistieken zijn te zien op http://www.steampowered.com/stats/ep1/

  1.   
    Ariej's avatar

    Maakt toch niet uit of valve meekijkt met wat je aan het doen bent?

  2.   
    ChielB's avatar

    Sommige privacy-info moeten ze natuurlijk van afblijven en tegen zoiets moet gewoon opgetreden worden. Alleen een paar stukjes info over speelstijl en wat directx info moet toch geen punt zijn.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja tuurlijk ze zullen niet aan alle info ziten.ze weten ook wel dat ze zoiets niet kunnen maken

  4.   
    Broodbeleg's avatar

    :O, dan kunnen ze dus ook zien of je cheat 😀

  5.   
    Design's avatar

    Jah tuurlijk mogen ze sommige dingen niet bekend maken over je privacy, maar het gaat erom dat ze gewoon van elke speler volgen hoe ze spelen. Ikzelf vind dit wel goed gevonden, het spijtige eraan is dat je als je HL wil spelen, je altijd internet nodig hebt. 😉

  6.   
    J-Loco's avatar

    ze moeten eerst vragen of je het goed vind, ik vind niet dat ze zomaar mogen kijken in mijn PC wat ik doe met het spel of mss wel andere dingen

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    @@@P

    dat kunnen ze zowiezo al zien bij elk online spel