Blizzard blokkeerde 30.000 cheaters in de maand mei

Net als schoonmoeders zijn cheaters mensen die lastig zijn, maar die je altijd blijft houden. Blizzard doet er echter van alles aan om te voorkomen dat cheaters hun greep krijgen op de game en heeft bekend gemaakt in de maand mei 30.000 mensen geblokkeerd te hebben van de MMORPG World of Warcraft. De cheaters werden beschuldigd goud te ‘farmen’, wat wellicht weer werd verkocht tegen echt geld. Blizzard heeft 3.000.000 aan goud verwijderd van de servers. Ja, zelfs Azeroth heeft dus last van inflatie.

Eerder gingen er al geruchten dat Blizzard cheaters zou aanpakken met spyware. Een programma van de servers van Blizzard zou scannen op namen van cheatprogramma’s. Bewezen is het echter nooit. Blizzard verklaard nog wel hoe dan ook cheaters te blijven straffen, waarschijnlijk gewoon door het bannen van de daders.

  1.   
    Baklap's avatar

    Kun je nog spelen Remco? 😀

  2.   
    Finsj's avatar

    Remco kan nog spelen, zijn account is helaas niet geblokt 😀

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    lol aan het begin al net zoals schoonmoeder (zonder s er achter :p)

  4.   
    robin-x60's avatar

    Net goed voor de spelers waarvan account geblokt is. Speel wow zelf ook en er wordt zo vaak sites gegeven waar je wow gold zou kunnen kopen voor egt geld. Snap ook niet de mensen die dat kope. Farm lekker je eigen gold 8)

  5.   
    Ruudjee's avatar

    K hou t mooi bij Oblivion, lekker geen cheaters 😛

  6.   
    Finsj's avatar

    Het ging er niet om dat er geld werd aangeboden op eBay, maar om het feit dat mensen speciale programma’s gebruikten om geld te verdienen. Bijvoorbeeld een teleport zodat je een boss kan verslaan zonder dat hij jou kan raken. Dit zorgde ervoor dat de hele economie op de servers in mekaar aan het storten was.

  7.   
    -=TN=-Winters's avatar

    is goed dat ze dit zo aanpakken.
    zouden ze bij vele andere spellen ook moeten doen

  8.   
    SirRoyce's avatar

    Ja dat is waar
    Cheaten in een spel is gewoon zielig 🙄

  9.   
    snowbob's avatar

    lkkr voor de cheaters 😉 speel zelf ook WoW (Skullcrusher, Majestik @dd me if u want ;))