Gamersnet.nl

Pokemon Battle Revolution voor de Nintendo Wii onthuld

Gisteren werd er in Kyoto een persevenement gehouden voor de Nintendo Wii. Hier was het voor de eerste keer op Japanse bodem mogelijk om met de Wii te spelen en daarnaast werden er ook een aantal nieuwe games onthuld. De belangrijkste hiervan was zonder twijfel Pokemon Battle Revolution. Satoru Iwata hield eerst een speech tijdens een persconferentie, waarna er een demonstratie van het spel volgde.

Het is nog onduidelijk wat voor een game Pokemon Battle Revolution precies wordt. Het is waarschijnlijk dat deze game net zoals zijn voorganger de speler alleen met hun Pokemon met elkaar laat vechten, maar het zou ook kunnen dat het een heuse RPG wordt a la de Pokemon-avonturen op de Gameboy. Het is in ieder geval zeker dat we weer turn based gevechten kunnen verwachten, waarbij de Pokemon 2 tegen 2 kunnen vechten.
Uiteraard is het mogelijk om de game te linken met Pokemon Diamond en Pearl voor de Nintendo DS, want welke Pokemon-game had deze functie immers niet? Daarnaast is er bevestigd dat de game online is te spelen, via het netwerk van Nintendo’s WiFi Connection. Misschien is het ook mogelijk dat bezitters van de Wii-versie kunnen vechten tegen mensen met een Pokemon-exemplaar voor de Nintendo DS, maar dat is nog niet zeker.

Een releasedate van Pokemon Battle Revolution is helaas nog onbekend, maar het ongetwijfeld ergens in 2007 gaan gebeuren.

[SCREENSHOTS]

Naast deze screenshots hebben we ook een filmpje voor jullie. Deze is 12 MB groot en hier te bekijken.