Microsoft gelooft niet in online diensten van Sony

Sony gebruikte de presentatie voor de E3 vooral om de online mogelijkheden van de Playstation 3 te demonstreren. Microsoft is echter niet overtuigd en zegt dat Sony vooral met ‘nieuwe’ features komt welke al op de Xbox beschikbaar waren.

    “I’m flattered that they’ve followed our clear direction,” Lewis told Eurogamer TV in an exclusive interview today. “Plagiarism’s a good thing – that in itself isn’t such a problem, it’s what the market wants. But we’ve known that’s what the market wanted all along.”

    (…)

    “It’s good to see them catching up in that regard,” he noted. “I think the service is still hazy in my view in terms of how it’s really going to work for the consumer – how the pricing’s going to work still to me seems very unclear.”

Microsoft denkt dat de doorslaggevende factor in de consoleware de online diensten zullen zijn. Lewis Levin, Corporate Vice President van Microsoft, verklaarde dat Microsoft een andere visie op de online diensten heeft dan Sony. Het Amerikaanse bedrijf heeft de hele console rond de online diensten opgebouwd, in tegenstelling tot Sony, wat de functie als ‘eventueel bruikbaar’ zou zien. Bekijk het hele interview hier.

  1.   
    Firef0x's avatar

    bij sony zit online er gratis bij. bij xbox moet je ervoor betalen. Ik denk dus dat je ongeveer hetzelfde kwijt ben voor de consoles. (als je online wilt)

  2.   
    N Stone's avatar

    Ik denk niet dat hij ook maar enig sinds in de buurt heeft mogen komen van wat sony nu aan on-line gedeelte die sony nu aan het opzetten is. dus hij heeft zelf waarshijnlijk net zo weinig gezien als wij, en zijn mening is dus net zo veel waardt al de mijn of jouw mening. waarschijnlijk zelfs minder omdat hij nog al moeilijk kan zegen dat sony service beter wordt dan live van MS. en dus ook niet echt objectief is.

    firefox, je hebt gelijk. als je dat ook nog eens via een draadloos netwerk doet. is die van MS €100,- duurder dan de voledige versie van sony. mocht je dan ook nog eens HD-DVD op de 360 willen kijken wordt het hellemaal een verschikkelijk dure console. maar dit zal dan ook bijna niemand doen. het rare is dan ook altijd dat ms heeft geschermt met online en goedkoper. terwijl ze alleen goedkoper zijn als je niet online speelt.

  3.   
    Ariose's avatar

    als ik alleen naar de online diensten kijk, ga ik voor microsoft

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    gratis kan ook goed zijn (NINTENDO WIFI ?)

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Ariose

    je weet nog niet hoe de online fuctie van de ps3 word dus je kan nog niet kiezen inpresiepe

  6.   
    Lasso's avatar

    Wat crimineeltje zegt is in principe waar. Microsoft heeft echter wel de ervaring met twee consoles die online zijn gegaan, waarbij dit voor Sony de eerste keer is (PS2 was valse start 😛 ). Gratis diesten is nogal wat.