Ken Kutaragi verdedigt de prijs van de PlayStation 3

De PlayStation 3 wordt duur, behoorlijk duur. De console zal in twee verschillende versies te koop zijn en de 20-gigabyte versie kost 499 euro, de 60-gigabyte versie is maarliefst 599 euro. Omdat dit ongeveer driedubbel zo duur is als de Nintendo Wii en de helft duurder dan de duurste variant van de Xbox 360, waren er vele protesten vanuit het gameswereldje. Ken Kutaragi, de president van Sony Computer Entertainment Incorporated, heeft nu in het Japanse gamesmagazine Famitsu de prijs verdedigt.

Een van zijn argumenten is dat de PlayStation en de PlayStation 2 ook veel duurder waren dan hun concurrenten, maar dat ook die consoles over de toonbank vlogen. Daarnaast bevat de PlayStation 3 ook een blu-ray speler, welke los al rond de duizend euro kosten. Daarnaast moet men de PlayStation 3 niet als een stukje speelgoed zien, maar als een volwaardig en compleet entertainmentapparaat, uniek in zijn soort.

 1.   
  Ariose's avatar

  hij heeft wel gelijk, maar het blijft TE DUUR 🙄

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  idd hij heb wel gelijk en de ps2 was ook duur maar toch het is een hoop geld was het voor de ps2 ook

 3.   
  nEels's avatar

  De PS3 is vooral duurder dan de Xbox360 vanwege de toevoeging van Blu-Ray. Een duur opslag-medium waarvan nog maar moet blijken of het in de toekomst succesvol zal zijn. De DVD is helemaal nog niet aan vervanging toe, misschien pas over een jaar of 2/3. Dus ik zie de noodzaak om Blu-Ray nu al toe te voegen niet. Microsoft geeft in ieder geval de consument zelf de keuze.

 4.   
  J-Loco's avatar

  volgens mij word Blu-ray geen hit. de PS3 bezitters zullen gedwongen zijn blu-ray spellen en film voor hun PS3 te kopen. maar ik denk dat HD-DVD beter word

 5.   
  Rock-in's avatar

  tja het blijft duur en wie zegt dat bleu-ray een hit word, want als t een flop word heeft Ken Kutaragi wat uit te leggen. Ik vind em t geld niet waard het mag goed koper of veeel beter ( het revolutionair zijn ) 😕

 6.   
  geraldrealgamer's avatar

  @ nEels

  ze geven de cosument de keus helemaal niet…
  of ze moete hem er appart bij kope en hij wordt
  tog nie gebruikt om games mee af te spelen dus je
  hebt er in principe nix aan

 7.   
  nEels's avatar

  @ geraldrealgamer:

  Als je op je Xbox360 films in HD kwaliteit wil bekijken, dan biedt Microsoft je straks die mogelijkheid. Maar het is dus niet zo dat ze de consument een nieuw opslagmedium d.m.v. de console willen opdringen. Blu-Ray is nu trouwens voor veel (zo niet alle) developers relatief veel te duur, omdat men deze schijfruimte helemaal niet nodig heeft. Alles past nog prima op de DVD, dus brengt men het ook op dit goedkopere medium uit.

 8.   
  XGT_Spider's avatar

  Ze hebben nog niks verteld over hun online gaming want nu is de ps2 online best wel kut er is te veel lags op de severs ik hoop dat de ps3 een betere online komt

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Solider

  dat lijkt me wel ik denk niet dat er op de ps3 precies het zelfde komt als op de ps2

 10.   
  geraldrealgamer's avatar

  @ nEels

  nu zyn die dingen idd. niet nodig maar waarschijnlijk ben je er ove reen jaar wel bly mee dat je een BRD hebt…
  weet je wat je ook is zou moeten doen naar gamekings kyken volgens hun ligt de hd dvd over een jaar al voor 15.99 bij de kruidvat oftewel blu-ray wint het….

 11.   
  Rensebrink's avatar

  Al die concoles worden ook zo verdomt duur omdat er allerlei zooi inzit dat ik helemaal nooit zou gebruiken. Ik wil de ps3 voor de games niet om een film te kijken ofzo , daar heb ik gewoon een DVD-speler voor. Ik wil heel graag een ps3 maar door de prijs begin ik weer te twijfelen.