New Super Mario Bros. gaat als een tierelier in Japan

Dat Japanners op besnorde Italiaanse loodgieters geilen, was al langer bekend, zeker als deze spiksplinternieuw zijn. Misschien is het ook wel daarom dat New Super Mario Bros. als zoete sushi over de toonbank vliegt in het land van de rijzende zon.
De game verscheen daar zes dagen geleden, op 25 mei, en de laatste berichten vertellen ons al dat men dik over de miljoen heen is en dat er voorlopig nog geen stagnatie in de verkoop zit. Ook de Nintendo DS Lite heeft een enorme verkoopboost gehad, waardoor alle andere spelplatformen nu helemaal het nakijken krijgen.

De klassieke gameplay van de Mario-platformers is nog steeds onovertroffen. Voor de Gameboy Advance goot Nintendo slechts oude NES- en SNES-klassiekers in een nieuw jasje, maar New Super Mario Bros. wordt een heel nieuw avontuur. Uiteraard speel je weer met de besnorde loodgieter in rode tuinbroek, maar dit keer heeft hij meer moves. Zo kun je naast de gewone paddestoel ook een grote paddestoel oppakken, zodat je zo groot wordt als het hele beeldscherm, of een kleintje, zodat Mario minuscuul wordt en door kleine gaatjes en kiertjes kan.
Naast een leuke en hopelijk lange singleplayermode gaat de game ook een multiplayermode bevatten. Via het draadloze netwerk dat de Nintendo DS over enkele meters kan aanleggen kun je met maximaal vier spelers tegen elkaar gamen. Zo is er bijvoorbeeld voor twee spelers de mogelijkheid om een level tegen elkaar te spelen, wie bijvoorbeeld het snelste is of wie de meeste sterren kan verzamelen. Met z’n vieren kun je dan een trits minigames doen.

New Super Mario Bros. verschijnt hier op 23 juni.

 1.   
  Ariose's avatar

  ik had niet anders verwacht ๐Ÿ™„

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  nee ik ook niet mario stopt nooit volgens mij ๐Ÿ˜ฅ

 3.   
  nEels's avatar

  Dit spel wordt niet alleen verkocht omdat Mario er in zit, maar ook omdat het een heel goede game is! En als de spellen waarin Mario verschijnt van deze kwaliteit zijn heb ik er echt niets op tegen om nog ’n ‘Mario-spel’ te spelen hoor.

 4.   
  Barcaboy13's avatar

  Wrom is mario wel kut maar blijft gta leuk??

 5.   
  nEels's avatar

  Ik vind GTA juist meer van hetzelfde en Mario in dit spel weer vernieuwend. Welja, misschien ben je wel te stoer voor Mario, je hebt immers denk ik al bijna al je tanden gewisseld (je bent 13 aan je naam te zien?). Lekkr schietuhh en hoewruh neuwkuh duzz. ๐Ÿ˜‰

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Barcaboy13

  ja maar bij gta kan je gewoon veel meer het is gewoon een vet spel wat je wel niet allemaal kan en de muziek enzo erbij ๐Ÿ˜†

 7.   
  nickko's avatar

  Mario kwam hiet toch pas een week later uit op 30juni ๐Ÿ˜ฎ

 8.   
  Flippow's avatar

  Dit had ik eigenlijk wel verwacht. Ik bestel hem btw vrijdag, ben heel erg benieuwt naar deze game.

 9.   
  snowbob's avatar

  @ crimineeltje en @ Barcaboy13

  Fanboys?

  Mario verkoopt goed en het kan mis wel uitmelkerij zijn maar dat is GTA onderhand ook wel. Ik zeg niet dat het slechte spellen zijn maar dat lekt ook wel erg uit. Ik denk dat als GTA blijft verkopen dat er nog wel 10 delen van uitkomen, Nintendo is trouwens bezig nieuwe “game-helden(innen)”te bedenken!!

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  @nowbob

  hoe kan je nou fanboy’s zijn als ik gta leuk vind en mario niet.als je fanboy ben ben je juist voor 1 console ofzo en vind je de rest niks.en van mij mogen er nog wel 10 komen van gta heb je altijd lang plezier ook al heb je hem uitgespeeld mario niet

  en wat bedoel je hier mee

  Nintendo is trouwens bezig nieuwe “game-helden(innen)”te bedenken!!

 11.   
  snowbob's avatar

  @ Crimineeltje

  Nintendo is bezig met nieuwe characters te verzinnen, en van GTA moeten er geen 10 meer komen want dan wordt het op den duur wat saai denk je niet?
  Mario blijft altijd verrassend GTA is alleen maar missies en free-runs

 12.   
  Henry00's avatar

  Mario is gewoon cool 8)
  alleen wat sullig gemaakt ๐Ÿ˜•
  Ik maak nu zelf een mario RPG
  met RPG Maker 2000