Nintendo DS Lite ligt vanaf 23 juni in de schappen

Het grote mysterie rondom de Nintendo DS Lite, namelijk de releasedate, is dan eindelijk opgelost. De Nintendo DS Lite zal namelijk vanaf 23 juni in Europa in de schappen liggen. Volgens de Franse website Puissance Nintendo zal de Nintendo DS Lite hier voor 149,99 euro in de winkel gaan liggen. Of er ook bundels gaan verschijnen met de DS Lite in combinatie met een game is helaas nog niet bekend, maar met de aankomende release van New Super Mario Bros. zal een bundel waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten…

Het grootste verschil met de oude DS is toch wel dat de Nintendo DS Lite een heel stuk kleiner en lichter is dan de gewone DS. Het nieuwste speeltje van Nintendo is namelijk 133mm breed, 73.9mm hoog en slechts 21.5mm dik. Door al deze aanpassingen is de DS Lite maarliefst 57 gram lichter dan zijn grotere broer. Ook heeft Nintendo het LCD scherm geüpgrade met nieuwe backlight. Dit zorgt ervoor dat het beeld nog mooier, lichter en scherper is. Ook geeft de nieuwe backlight de optie om de belichting van het scherm naar eigen smaak aan te passen, wat er voor zorgt dat de batterij langer gespaard kan worden door op een lagere belichting te spelen. Verder is het design een stuk strakker geworden en aangepast naar Nintendo’s nieuwe console. Ook wordt de stylus 1 centimeter langer en 1 millimeter dikker, om het speelgemak te bevorderen. Tenslotte levert Nintendo ook een afschermklepje voor de GameBoy Advance-opening bij de DS Lite, zodat er geen stof, zand en ander vuil in kan komen.

De Nintendo DS Lite zal dus vanaf 23 juni in de schappen liggen in de White Edition en de Black Edition.

 1.   
  danielvangent's avatar

  duur 🙁 🙁

 2.   
  Ariose's avatar

  ik had hem liever goedkoper gezien, maar het is niet extreem duur. 23 juni precies voor de vakantie 8)

 3.   
  Cirdan's avatar

  als ik op een verre vakantie ga dan ga ik die DS lite kopen;)

 4.   
  JustRoel's avatar

  Als ik moest kiezen tussen een Ds 120 euro of Ds lite 150 dan zal ik de gewone Ds kiezen

 5.   
  Fawaka-W's avatar

  k heb de oude.
  persoonlijjk vind ik die oude iets hebben wat die nieuwe niet heeft… vandaar dat ik hem ook niet ga kopen.

 6.   
  nEels's avatar

  Nou, één DS Lite voor mij aub.

 7.   
  Rock-in's avatar

  Kost maar E30,- meer valt wel mee. Doe maar een.. DS-Lite

 8.   
  Jackass's avatar

  Ik heb een PSP, maar ik begin nu wel erg te twijfelen of ik ook nog een DS zal kopen? Consoles is voor mij toch niks, en daarvan plaats dacht ik misschien om een Lite te kopen?

  Want ik neem toch geen PS3, Wii of Xbox360..