De Nintendo DS Lite vanaf 23 juni in Europa?

Volgens de Franse gameswebsite Puissance Nintendo komt de Nintendo DS Lite vanaf 23 juni in de Europese winkels te liggen, en wel voor de prijs van 149 euro. Als bron geeft men een insider binnen Nintendo aan, maar het Japanse gamingconcern heeft zelf nog geen reactie gegeven. Op een bevestiging of verwerping is het dan ook nog wachten.

Het grootste verschil met de oude DS is toch wel dat de Nintendo DS Lite een heel stuk kleiner en lichter is dan de gewone DS. Het nieuwste speeltje van Nintendo is namelijk 133mm breed, 73.9mm hoog en slechts 21.5mm dik. Door al deze aanpassingen is de DS Lite maarliefst 57 gram lichter dan zijn grotere broer. Ook heeft Nintendo het LCD scherm geüpgrade met nieuwe backlight. Dit zorgt ervoor dat het beeld nog mooier, lichter en scherper is. Ook geeft de nieuwe backlight de optie om de belichting van het scherm naar eigen smaak aan te passen, wat er voor zorgt dat de batterij langer gespaard kan worden door op een lagere belichting te spelen. Verder is het design een stuk strakker geworden en aangepast naar Nintendo’s nieuwe console. Ook wordt de stylus 1 centimeter langer en 1 millimeter dikker, om het speelgemak te bevorderen. Tenslotte levert Nintendo ook een afschermklepje voor de GameBoy Advance-opening bij de DS Lite, zodat er geen stof, zand en ander vuil in kan komen.

Japan kreeg de Nintendo DS Lite al op 2 maart, de Amerikanen kunnen hem vanaf 11 juni verwachten. Of de Europese releasedate van 23 juni klopt, moeten we nog afwachten.

 1.   
  nEels's avatar

  It better be true.

 2.   
  Cirdan's avatar

  yeah;)

 3.   
  snowbob's avatar

  ga dees hale en mn oude verkope denk ik