Zit consument wel te wachten op Blu-Ray dvd?

In de tijd dat de Playstation 2 werd gereleased, had men twee redenen om het beestje te kopen. Naast een next-gen console, wat inmiddels previous-gen is, had de Playstation 2 een dvd-speler. Kan iemand een heilig muziekje opstarten?

Men was de VHS meer dan zat. Slechte beeldkwaliteit, slechte kwaliteit van het geluid en van bewaren werden de banden niet beter. DVD was de uitkomst en er kon bovendien veel meer data op. De nieuwe Playstation 3 heeft een Blu-Ray dvd-speler. Blu-Ray disks worden gemaakt met een blauwe laser van 405 nm golflengte (cd’s: 780 nm, dvd’s: 650 nm). Op de Blu-Ray staat een capaciteit van 25gig per laag.

Hoe trots Sony/Philips-ingenieurs ook op hun vinding zijn, het publiek lijkt niet echt warm te lopen voor de Blu-Ray spelers. DVD doet immers nog prima zijn ding. Uit een onderzoek, wat Reuters heeft gepubliceerd, blijkt dat slecht 20% van de consumenten van plan is dit jaar daadwerkelijk een Blu-Ray dvd speler te kopen of een console aan te schaffen welke Blu-Ray kan afspelen. De Playstation 3 dus. Het succes van de HD-DVD zou vooral afhankelijk zijn van de prijs.

  In related “format war” news, Sony has delayedBlu-Ray disc shipments to June 20, which, in theory would allow HD-DVD to further penetrate the virtually nonexistent market. The article speculates that if Microsoft announces a $200 HD-DVD add on at E3 that it could potentially lure consumers to using the new disc media. Will they unveil an HD-DVD attachment at E3 for their Xbox 360?

Uit het onderzoek kan men niet concluderen dat de Playstation 3 niet populair is. De Blu-Ray mag zich, gezien de grotere doelgroep, echter zorgen gaan maken. Zit men wel te wachten op dure schijfjes waar twee uur HD tv op kan?

 1.   
  Ruudjee's avatar

  HUH?! Ik vond t juist wel vet, dat Blue-Ray gedoe.. kan veel meer op zon schijfje,, is alleen maar goed :-?. Toch?

 2.   
  Cirdan's avatar

  dan zouden de games voor de PS3 80 á 90 euro kosten denk ik??

 3.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  tuurlijk worde die games geen 80 90 euro dan zou niemand ze kope denk iets van 60 65 euro mssn 70

 4.   
  R.andom H.ero's avatar

  maar de 360 games zijn toch ook al duur met z’n 70 Euro en de 360 maakt geen gebruik van Blu-Ray, kan je nagaan wat de PS3 games gaan kosten

 5.   
  Joost Nijhof's avatar

  Ik zie hier de link niet echt met de nieuwe HD-format. Blu-ray gaat het hoogstwaarschijnlijk gewoon winnen van HD-DVD en dat alleen al omdat er veel breder op geprogrammeert kan worden (lees: JAVA).

 6.   
  N Stone's avatar

  Maar 20%? Kan je niet rekenen of zo? Ik wil je niet persoonlijke aanvallen maar als ik een bedrijf was zou ik met 20% in de release jaar een vreugde dansje doen, en alvast een optie nemen op dat tropisch eiland die te koop staat.

  Ik zal het even voor jullie voor rekenen wat dit zou betekenen in EU

  Land/ inwoners(+/-)/ aantal huishoudens/ 20% daarvan (ofte wel mogelijk verkochte BR-spelers)
  Noorwegen/4.3 miljoen/ 1,65Miljoen/ 0,33 miljoen units
  Denemarken/5,2 miljoen/2 miljoen/ 0.4 miljoen units
  Zweden/8,5 miljoen/ 3,26 miljoen/ 0,6 miljoen units
  Finland/5 miljoen/ 1,9 miljoen/ 0,38 miljoen units
  Verengd Koningrijk/57,8 miljoen/22,23 miljoen/ 4,44 miljoen units
  Ierland/3,5 miljoen/1,35 miljoen/0.26 miljoen units
  Nederland/16 miljoen/6,15 miljoen/1,23 miljoen units
  Belgie/10,1 miljoen/3,88 miljoen/ 0,77 miljoen units
  Luxemburg/ 0,4 miljoen/0.15 miljoen / 0,03 miljoen units
  Duitsland/81,6 miljoen/ 31,38 miljoen / 6,28 miljoen units
  Frankrijk/58 miljoen / 22,3 miljoen/ 4,46 miljoen units
  Spanje/38,6 miljoen / 14,84 miljoen / 2,97 miljoen units
  Portugal/ 9,9 miljoen / 3,8 miljoen / 0,76 miljoen units
  Italie/ 57,8 miljoen / 22,23 miljoen / 4,45 miljoen units
  Zwitserland/7,2 miljoen / 2,7 miljoen / 0,55 miljoen units
  Oosterijk/8 miljoen / 3,07 miljoen / 0,6 miljoen units
  Griekenland/10,5 miljoen / 4,04 miljoen / 0,8 miljoen units

  Nou zijn dit een hoop cijfers maar het komt neer (als ik uit ga dat de in het bericht met “consumenten” huishoudens bedoelen, mocht ze echt consumenten bedoelen kan het nog bijna verdriedubbelen) dat in totaal in West Europa op 47,1 units dit jaar nog worden verkocht! Nu zijn er altijd meer mensen die iets van plan zijn te kopen dan dat ze er werkelijk worden verkocht. Al is het alleen maar omdat plannen om iets te kopen niets kosten. Tel hier Amerika en Azie nog bij op en dan kom je op 150 miljoen units in het release jaar van een nieuw product en dan tellen we het bedrijfsleven nog niet eens mee. Nee ik ben het echt met je eens er is echt geen markt voor de BR-speler.

 7.   
  Geck-o's avatar

  😆

 8.   
  Rock-in's avatar

  Woot 25 gig ! Damn das veel. Dat is zker die 3D opslag las er iets over een tijd terug. Ik denk dat het voral als back-up of massa-opslag gaat gebruikt worden. BTW geen spel is 25 gig groot de meeste nieuwe rond de 4gig.

 9.   
  Lasso's avatar

  @N Stone

  Leuk, maar je moet wel in de doelgroep denken. Ik denk dat 0 tm 15 en 50 tot en met schijndood geen Blu Ray gaan kopen. Bovendien zal er maar 1 Blu Ray per huishouden gekocht worden.

 10.   
  Barcaboy13's avatar

  Wrom doen ze zo moeilijk??
  Ik vind dat de 360 goed genoeg is 😆
  Dus wrom zo moeilijk doen.
  en die games worden dan dnek ik wel 80 euro

 11.   
  nEels's avatar

  Maar als over een jaar of wat alles in HD op tv wordt uitgezonden, dan zal er ook veel meer in HD-formaat op een schijfje worden uitgebracht. Aangezien alleen de Blu-Ray genoeg ruimte heeft voor zulke grote bestanden zal de Blu-Ray hoogstwaarschijnlijk vanzelf populair worden? Let op, hier spreekt een leek. Misschien slaat wat ik zeg nergens op, maar dit lijkt mij voor de hand liggend..

 12.   
  N Stone's avatar

  Lasso, ik ben het met je eens dat het er maar een per huishouden zal worden gekocht (in het eerste jaar dan) en daar heb ik ook met gerekent en dan kom ik met 20% op die 47,1 miljoen spelers dit jaar alleen al. laten we zegen dat er 1 op de 4 mensen die het van plan zijn te kopen ook daadwerkelijk hem kopen (wat naar mijn mening nog laag is want waarom was je dan van plan om er een te kopen) heben we het nog steeds over 12 miljoen speler in europa. even te voorbeeld hoe veel dat is. sony wil voor volgend jaar november 12 miljoen verkopen wereld wijdt. nu heb ik het alleen maar over west europa in 6 maanden tijd, want de eerste BR spelers komen al pas over 2 maanden. maar over doelgroep wordt er in je artikel niet over gesproken.

 13.   
  Martijn's avatar

  Ik zit echt niet te wachten op Blue-ray of HD-DVD hoor, kan je je huidige DVD-collectie zeker weer de prullenbak in mikken?

 14.   
  Rock-in's avatar

  Of ze moeten een speler maken die beide kan afspelen ! 😕

 15.   
  R.andom H.ero's avatar

  kijk ,dat zou lekker zijn 😛 😀

 16.   
  N Stone's avatar

  martijn, maak je geen zorgen zowel BR als HD dvdspeler zijn instaat om ook dvd en cd te draaien. misschien dat er over een aantal jaar goedkope spelers komen die dat niet kunnen. maar elk speler die ik tot nu toe heb gezien is in staat ze af te spelen. en heb nog geen bedrijf gehoort die aangeeft dat die van hun dat niet zal kunnen.

  was dat niet het geval dan was ik het met je eens geweest dan had ik ook voor een paar duizend euro de prullebak in kunnen mieteren.

 17.   
  Diede's avatar

  Mijn DVD collectie staat allemaal ‘op de computer’ 😆
  Als ik een film wil hebben, huur ik die wel bij de videotheek ofzo. Tenzij die ook HD-DVD/Blu-Ray DVD dingen gaan verhuren, dan word het lastig. Leuke berekening N Stone 😛

 18.   
  Martijn's avatar

  Ok, in het geval wat N Stone aangeeft kan ik er wel mee leven. 😛
  Zou anders ook wel erg lam zijn geweest, aangezien ik hele veel mensen ken met ene hele dikke DVD-collectie…

 19.   
  Barcaboy13's avatar

  Ma 20% van 16 mil is tog geen 6.15mil

 20.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik zit er niedegval wel op tewachten 😀