Helaas binnenkort nog geen Oblivion voor de PS3 of PSP

Het gerucht ging de laatste tijd over het wereld wijde web dat The Elder Scrolls IV: Oblivion ook op de PlayStation 3 en PlayStation Portable zouden gaan verschijnen, maar dit blijkt nu dus niet waar te zijn. Een bezoeker van een Engels gameforum kwam met het nieuws, met als bron een releaselijst van Bethesda, de ontwikkelaar van de game. Er werd contact gezocht met Bethesda en een woordvoerder van het bedrijf antwoordde;

  “At present we have no announced plans to bring Oblivion to any platforms other than PC or Xbox 360. At this time we are looking towards the future and our next projects. Maybe one of these games will also release on the stated platforms, but the chances that Oblivion will launch on the PlayStation 3 or PlayStation Portable are, at this moment, very unlikely.”

Helaas, nog geen The Elder Scrolls voor een Sony-platform dus. Misschien ziet Bethesda er geen brood in, maar misschien heeft Microsoft ook wel met een grote zak geld gezwaaid.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien. Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat. Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls: Oblivion is nu te koop voor de PC en de Xbox 360.

 1.   
  Cirdan's avatar

  jammer Oblivion op de PSP zou wel vet zijn;)

 2.   
  Fawaka-W's avatar

  geloof me als ze wat geld in handen krijgen van sony praten ze weer anders;)

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  ik hoop het

 4.   
  ghettochild's avatar

  het moet

 5.   
  snuifski's avatar

  der moet niks.