Cold Fear naar het witte doek

De griezelgame Cold Fear gaat een vervolg krijgen. Op het witte doek wel te verstaan. Cold Fear verkocht in 2005 meer dan een half miljoen exemplaren en heeft nu ook de aandacht getrokken van een Franse ontwikkelaar, Darkworks S.A., dat samen met de filmhuizen AVATAR FILMS en SEKRETAGENT PRODUCTIONS een film gaat maken. Wanneer een en ander plaats gaat vinden is nog niet bekend.

Het verhaal achter Cold Fear is in ieder geval méér dan geschikt:

De laatste keer dat we met een game te maken hadden die zich in een zeer koude omgeving afspeelde was met The Thing. Ook in Cold Fear draait het om buitenaardse wezens en monsters die ditmaal aan boord van een zeeschip de gehele bemanning uitroeien. In Cold Fear speel in je in derde persoon de hoofdpersoon Tom Hansen, een bemanningslid van een kustwachtboot die een melding krijgt van een walvisjager die in nood is. Eenmaal aangekomen aan boord van dit schip blijkt dat een en ander niet helemaal pluis is en dat de bemanning niet meer te redden is. Het verhaal wordt door middel van achtergelaten briefjes van bemanningsleden verteld, waardoor de game een behoorlijk lugubere sfeer krijgt. Het spel valt op door de realistische weergave van de weersomstandigheden. Het is zelfs zo dat het schip waarop je rondloopt constant heen en weer gaat en zul je jezelf ook regelmatig moeten beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Ook is het mogelijk dat je overboord wordt gespoeld, dus zul je constant alert moeten zijn en niet alleen op je vijanden.

Het is ook noodzakelijk om door jou omgelegde vijanden en al dode vijanden te onderzoeken op bruikbare spullen want erg dik zit je niet in je spullen. Onnodig te zeggen dat ook het bloed weer rijkelijk zal vloeien. Een game dus waarin griezelen en overleven centraal zullen staan.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    ben benieuwd

  2.   
    n00kie's avatar

    Ik ook 😉

  3.   
    Cirdan's avatar

    me too;)

  4.   
    Diede's avatar

    Ik heb het spel gespeeld, heel goede sfeer! Dus ik verwacht veel van de film

  5.   
    YpoX's avatar

    kan wel us mooi worden 😛