Nintendo revolution launcht met circa 20 titels

George Harrison van Nintendo USA heeft verklaard dat er bij de launch van de Nintendo Revolution circa 20 titels beschikbaar zullen zijn. Van deze twintig titels zal circa één derde uit zogenaamde ‘first party-titels’ bestaan. De rest zal door andere ontwikkelaars voor hun rekenig worden genomen. Harrison verklaarde dat het bedrijf heeft geleerd van de Gamecube-launch, waarbij er volgens Nintendo niet voor de volle 100 procent is toegeslagen in het eerste jaar. Kennelijk gaat men het bij de launch van de Revolution anders doen.

Nintendo stond er altijd om bekend dat het bedrijf een groot gedeelte van de games voor hun eigen console maakte. Harrison bevestigde dat dit nu bij de Revolution niet het geval is.

“You’ve got to deliver software, not just at launch, but you’ve got to deliver software in the first six to nine months after launch. In GameCube, we didn’t have that, we had kind of a drought for six months after it launched. By that time your reputation starts to solidify and it’s hard to reverse that after a while.”

 1.   
  nEels's avatar

  20 titels? 😮 Dat zijn er een hoop, ik denk eerder dat er 20 games in de launchperiode beschikbaar zullen zijn. En twee derde van de games zijn third party, Nintendo maakt de belofte van meer third party titels tot nu toe dus goed waar. 🙂 Al met al positief om te horen, ben benieuwd welke launchtitels dat dan zijn! Waarom lees ik hier op GN niets over de door Ubisoft aangekondigde launchtitel voor de Revolution, genaamd Red Steel? De eerste beelden en kenmerken van deze FPS beloven veel goeds! 😮

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  zo lekker veel spellen voor de lauch

 3.   
  Peter Stout's avatar

  @ Niels: Nee, launch.

 4.   
  Pepperonie's avatar

  Call of Duty was volgens mij ook een launch titel. Eindelijk FPS op een nintendo console 😀

 5.   
  Cirdan's avatar

  ja idd;)