Nintendo DS Lite in mei naar Nederland?

De Nintendo DS Lite is een redesign voor de Nintendo DS, net zoals de Gameboy Advance SP dat voor de gewone Gameboy Advance was. Dit hebbedingetje ligt sinds een maand in de winkels in Japan, maar schijnt nu in mei ook naar Europa te komen. Een releasedate was vooralsnog niet aangekondigd, het was zelfs nog niet zeker of deze DS Lite überhaupt het Europese continent zou bereiken. Een oplettende lezer van het Amerikaanse blad Game Informer merkte namelijk op dat op de boxart van de game ”Dr. Kawashima’s Brain Training: How old is your brain?” een Nintendo DS Lite staat afgebeeld. Deze game zal hier op 19 mei gaan verschijnen, dus het lijkt ons logisch dat de Nintendo DS Lite ook rond deze periode verschijnt. Een officiële aankondiging volgt hopelijk snel.

Het grootste verschil met de oude DS is toch wel dat de Nintendo DS Lite een heel stuk kleiner en lichter is dan de gewone DS. Het nieuwste speeltje van Nintendo is namelijk 133mm breed, 73.9mm hoog en slechts 21.5mm dik. Door al deze aanpassingen is de DS Lite maarliefst 57 gram lichter dan zijn grotere broer. Ook heeft Nintendo het LCD scherm geüpgrade met nieuwe backlight. Dit zorgt ervoor dat het beeld nog mooier, lichter en scherper is. Ook geeft de nieuwe backlight de optie om de belichting van het scherm naar eigen smaak aan te passen, wat er voor zorgt dat de batterij langer gespaard kan worden door op een lagere belichting te spelen. Verder is het design een stuk strakker geworden en aangepast naar Nintendo’s nieuwe console.

Een releasedate voor de Nintendo DS Lite is nog niet bekend, maar er zijn dus sterke geruchten en bewijzen dat de Nintendo DS in de lente naar Europa komt.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    aaight! ik ga die Lite zeker halen.

  2.   
    Cirdan's avatar

    nine!!!! ik ga dat denk ik niet kopen:P

  3.   
    MC TiM's avatar

    Op de één of andere manier spreekt die brain-training-game me wel aan, misschien ga ik zelfs een DS er voor halen (de lite dan natuurlijk 😆 ) .

  4.   
    WW's avatar

    Aj, bij die sudoku kun je ook al niet heel klein in de hoekjes van de vakjes hulpgetalletjes neerschrijven. He jammer. 😛