Tomb Raider: Legend ook naar de Gamecube, Nintendo DS en GBA

Tomb Raider: Legend verschijnt over precies één week voor de PC, PlayStation 2 en Xbox en Xbox 360. Ook een PSP-versie staat in de steigers, die in mei het levenslicht moet zien. Zo’n beetje alle gamesystemen worden dus vertegenwoordigd door de rondborstige Lara, behalve die van Nintendo. Eidos en SCi hebben nu echter de Gamecube-, de Nintendo DS- en de Gameboy Advance-uitvoeringen aangekondigd. Deze verschijnen aan het einde van de zomer. Hopelijk wordt net zoals bij de PlayStation 2 en de Xbox ook nog alles uit de Gamecube-versie gehaald. De Nintendo DS-game zal veel gelijkenis vertonen met de PSP-variant en de Gameboy Advance-editie is van de grond af aan opgebouwd.

Tomb Raider: Legend wordt ontwikkeld door Crystal Dynamics, en niet meer door Core Design. Crystal Dynamics kenen we nog van Legacy of Kain en Project Snowblind. Ook geestelijk vader Toby Gard is terug en Lara heeft een grote restyle gekregen. Ze ziet er nu veel harder, volwassener maar nog altijd even lekker uit. Met haar 2 pistolen en handgranaten zal ze tegen veel verschillende vijanden moeten vechten in de mogelijk uitgestrekte levels, aangezien ze nu ook een verrekijker bij zich heeft. Het communicator-oortelefoontje in haar oor duidt er misschien op dat ze nu backup heeft, een Tactical die haar info over haar missie geeft. Eidos sprak tijdens de aankondiging namelijk over een mysterieus object waar verder geen uitspraken over werden gedaan. Geheimzinnigheid alom dus. Verder ziet Tomb Raider: Legend er veel mooier uit. Qua gameplay wil men terug naar de roots van de serie, maar wel meer actie bieden. Eidos gaf aan dat men de afgelopen tijd goed heeft geluisterd naar de kritieken van gamers op de laatste Tomb Raider, The Angel of Darkness. Dit spel oogstte veel kritiek, met name met betrekking tot de speelbaarheid.

Tomb Raider: Legend moet op 7 april van dit jaar uitkomen voor de PC, PlayStation 2 en Xbox en Xbox 360, de PSP-versie volgt in mei. De game verschijnt in de zomer voor de Gamecube, Nintendo DS en Gameboy Advance.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Rhemme's avatar

  Toch wel erg goed nieuws voor Nintendo-fans.

 2.   
  mastertje's avatar

  lijkt mij eigelijk niks worde

  maarjah zal wel aan mij ligge 😉

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  op Nds is de kans groot dat hij mislukt ja. omdat ze de technologie van die niet zo goed door hebben.

  op de gba zou wel een simpel 2d spelletje worden.
  en de cube versie word iets mooier dan de ps2 versie.

 4.   
  EternalFlame's avatar

  Voor Gamecube oke DS misschien ook nog.
  Maar GBA 2D Tomb Raider is niks vind ik.
  en Misschien kunnen ze beter wachten op Gamecube:Revolution