Nintendo Revolution geen tegelijktijdige wereldwijde launch

Satoru Iwata, de directeur van Nintendo of Japan, heeft in een interview verklaard dat hun nieuwe console, de Nintendo Revolution, helaas niet overal op de wereld tegelijkertijd verkrijgbaar zal zijn. Een releasedatum wilde hij ook nog niet noemen, maar er is al verscheidene malen gezegd dat de Nintendo Revolution ‘heel erg zeker’ in 2006 zal verschijnen.

De Xbox 360 werd namelijk binnen een tijdsbestek van drie weken in de Verenigde Staten, Europa en Japan gereleased en Ken Kutaragi, de directeur van Sony Computer Entertainment Japan, heeft al bekendgemaakt dat dit in november van dit jaar ook met de PlayStation 3 het geval zal zijn. Nintendo wil echter de concurrentie niet blindelings achternalopen. Een tegelijktijdige wereldwijde launch is helemaal niet nodig, geeft geen grote voordelen en alleen maar problemen met de verkrijgbaarheid van de console.

Dit is natuurlijk wel een domper voor ons Europeanen. Het is namelijk logisch dat wanneer de Nintendo Revolution geen tegelijktijdige wereldwijde launch zal hebben, Japan een voorrangspositie zal krijgen. De Verenigde Staten zullen daarna volgen en wij Europeanen als laatste. Duidelijk is dat Nintendo er alles aan doet om de Nintendo Revolution vóór de Kerst in de winkels te krijgen, en dan het liefst in grote getale. Het zou dan ook niet zo verwonderlijk zijn wanneer de nieuwe spelcomputer hier pas in 2007 op de markt verschijnt.

  1.   
    ChielB's avatar

    Tja, snap het natuurlijk wel. Een wereldwijde launch klinkt leuk, maar heeft voor een bedrijf eerder nadelen dan voordelen.
    Ach ja, eerst maar sparen voor de PS3 in november en dan hebben we mooi nog even de tijd om wat financiële voorraad op te bouwen voor de Revolution. 8)

  2.   
    Cirdan's avatar

    je vergeet nog iets:P

    DE GAMES!!!!! die zijn ook niet zo goedkoop dan:P of je moet maar 1 game kopen

  3.   
    YpoX's avatar

    1 game vind ik in het begin meestal we genoeg=

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja ik vind 1 game ook genoeg in het begin

    maar het is wel handig eerst in japan hun hebben de 1ste serie revolution kunnen er nog fouten enzo uit gehaald worden

  5.   
    R.andom H.ero's avatar

    kwou m tog al niet kope 😛