Nieuwe info over online gaming op de PlayStation 3

Op de Games Developers Conference in San José, Californië, is afgelopen week wat meer info vrijgegeven over de online gamingdienst die de PlayStation 3 zal gaan krijgen. Phil Harrison, de directeur van Sony Computer Entertainment, heeft ons verblijd met wat sappige info.

Hij gaf aan niet blij te zijn geweest met de PlayStation Online-dienst waarop vele mensen op dit moment onder andere SOCOM, Pro Evolution Soccer 5 en Final Fantasy XII spelen. Hierbij is het namelijk zo dat de ontwikkelaars zelf de servers online moeten houden, waardoor er weinig service en een nogal schaars aanbod is voor de PlayStation 2. De PlayStation 3 zal echter een ingebouwd breedbandmodem krijgen en daarnaast ook een Xbox Live-achtige dienst, met Sony’s eigen servers en allerlei andere dingen.

De codenaam voor deze dienst is The PlayStation Network Platform, maar daar zal Sony de komende maanden nog wel wat flitsenders van maken. Het grote voordeel hieraan is dat het volgens Phil Harrison helemaal gratis zal zijn. Voor het online gamen heb je dus geen abbonnement meer nodig. Hiernaast zal Sony ook veel nieuwe content, mogelijkheden om te communiceren en een communitysystem, bijvoorbeeld voor clans, opzetten. Je kunt bijvoorbeeld met een koptelefoon of met een webcam (de Eye-Toy) videochatten en vriendenlijsten bijhouden. Een andere erg interressante feature is het feit dat dit videochatten ook in-game plaats zou kunnen vinden. Het beeld zou dan als een overlayer over de game heen verschijnen. Dit belicht Phil Harrison als een ‘basisservice zonder kosten’. Sommige dingen zullen dus voor nop over je internetverbinding gaan, maar voor andere dingen zal wel wat betaald moeten worden.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  lijkt me wel vet als je gewoon gratis online kan gamen en dan nu goed

 2.   
  XGT_Spider's avatar

  Je zijn Battlefield 2 vergeten 😀 maar kan je dan op de ps3 ook extra maps downloaden voor een game?

 3.   
  Fawaka-W's avatar

  gratis hoef niet slecht te zijn.. kijk maar naar NDS-ONLINE ( nintendo wifi)