Final Fantasy XII vliegt als zoete broodjes over de toonbank

Final Fantasy XII ligt inmiddels een weekje in de Japanse winkels en vliegt als zoete broodjes over de toonbank. Tussen de release op 16 maart en de sluiting van de verkoopweek op 19 maart is de game al bijna twee miljoen keer verkocht, waar het spel nu wel dik overheen is gegaan. Verkoopcijfers wezen namelijk uit dat het spel maarliefst voor 1.764.266 keer aangeschaft was.
Of dergelijke verkoopcijfers ook hier in Europa behaald zullen worden is nog niet zeker, maar dat het een hit gaat worden is wel duidelijk.

Final Fantasy XII speelt zich af in een wereld genaamd Ivalice. Deze wereld is opgedeeld in de twee grote continenten Valentia en Ordalia. Beide continenten worden overheerst door een grootmacht, waarbij de grootmacht van Valentia, Arcadia, ook nog eens het kleine, maar technisch vergevorderde en belangrijke Dalmasca. De bewoners van dit eiland zijn niet blij met de bezetting, en de hoofdrolspeler, Vaan, is daar één van. Hij gaat in het verzet en ontmoet daat de andere characters, zoals Ashe, Balflear en Fran.
Final Fantasy XII zal weer een turn-based role-playing game zijn, net zoals alle voorgangers. Een groot verschil met de vorige Final Fantasy-games is echter dat de werelden waarin je rondloopt nu meer 3D zijn. Had je eerst nog een vast camerastandpunt, nu hangt de camera achter je en kun je hem zelf besturen met de rechter analoge stick. De RPG-actie zal weer van ongekend hoog niveau zijn en ook de graphics persen het uiterste uit de PlayStation 2.

Final Fantasy XII verschijnt op 16 maart 2006 in Japan, hij moet hier in Europa dit najaar exclusief voor de PlayStation 2 uitkomen.

  1.   
    Mrn.'s avatar

    Lijkt me een verbeterd spel dan de vorige delen! 😉

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    is het ook ik heb de demo gespeeld de 1ste finfal fantasy die ik leuk vind lol

    maar weet iemand de amerikaanse release ?